Тюремники намагаються змусити Сенцова припинити голодування - адвокат

Читать на русском
Співробітники російській колонії міста Лабитнанги намагаються змусити незаконно затриманого українського режисера Олега Сенцова припинити голодування, яке триває вже 119 днів.

Співробітники російській колонії міста Лабитнанги намагаються змусити незаконно затриманого українського режисера Олега Сенцова припинити голодування, яке триває вже 119 днів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Громадське із посиланням адвоката бранця Дмитра Дінзе.

У США петиція за звільнення Сенцова зібрала 100 тисяч голосів. Що далі?Петиція з вимогою сприяти звільненню українського режисера Олега Сенцова на сайті Білого дому набрала необхідну кількість голосів.

За словами правозахисника, який відвідував українця у колонії 7 вересня, стан українського режисера стабільний, хоча співробітники російської колонії стурбовані його здоров’ям.

«Більше за все через здоров’я Сенцова стурбована колонія, адже там вважають, що він підходить до тієї ситуації, коли вже будуть незворотні зміни. Його намагаються переломити, аби він припинив голодування. Ставлять на те, що нібито політичні доводи вже вичерпані, і нікому вже не цікаво, що він голодує, тому це ніби безглуздо», – заявив адвокат.

Дінзе зазначив, що такий вплив скоріше схожий «на монотонні вмовляння, які відбуваються щодня», ніж на тиск.

Також повідомляється, що Сенцов не збирається припиняти голодування. Йому ставлять крапельниці, і він вживає поживну суміш.

За словами адвоката, бранець Кремля виглядає так само, як і на останніх фото в колонії, які раніше РФ надіслала Україні.

Український режисер Олег Сенцов був затриманий російськими силовиками в Криму 11 травня 2014 року. Його звинуватили в нібито підготовці терактів на півострові під час окупації Росією і зберіганні зброї та вибухівки.

25 серпня 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років суворого режиму. Його етапували в колонію в місті Лабитнангі.

Олег Сенцов 14 травня 2018 року оголосив голодування з вимогою звільнити всіх утримуваних Росією українських політв'язнів. За ці місяці він пережив кілька криз голодування, однак припинити протест відмовляється.

Нагадаємо, петиція з вимогою сприяти звільненню українського режисера Олега Сенцова на сайті Білого дому набрала необхідну кількість голосів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: