З держбюджету виділять майже 2 мільйони на постановку п'єси Сенцова

Читать на русском
Український культурний фонд профінансує наполовину театральну постановку п'єси «Номери» українського режисера Олега Сенцова. На це виділять 1,9 млн грн.

Український культурний фонд профінансує наполовину театральну постановку п'єси «Номери» українського режисера Олега Сенцова. На це виділять 1,9 млн грн.

Про це повідомила в ефірі Громадського радіо виконавчий директор Укркультфонда Юлія Федів, передає Слово і Діло.

У США петиція за звільнення Сенцова зібрала 100 тисяч голосів. Що далі?Петиція з вимогою сприяти звільненню українського режисера Олега Сенцова на сайті Білого дому набрала необхідну кількість голосів.

Вона пояснила, що п'єса «Номери» - один із 15 міжнародних проектів-переможців, які подали заявки на фінансування.

«Зараз вже відбувається підписання договорів з тими заявниками, які пройшли переговорну процедуру на початку вересня місяця. І вже сьогодні підписуються договори. Серед них була і п'єса Олега Сенцова «Номери», - зазначила Федів.

При цьому вона підкреслила, що фонд фінансує міжнародні проекти наполовину, національні - на 80%, а індивідуальні - стовідсотково. У той же час продюсер постановки п'єси «Номери» Анна Паленчук повідомила, що залишок коштів на постановку п'єси Сенцова повинні надати спонсори - міжнародні партнери.

«Хто саме, ми скажемо трохи пізніше», - сказала вона і зазначила, що гроші надаються після того, як всі сторони підтвердять фінансування.

«Але ми вже почали, ми багато працюємо над цією п'єсою. Уже зробили кастинг два тижні тому. Це дуже важливий проект для Олега. Від початку, коли він мене про це (продюсування постановки, - ред.) попросив, я навіть не знала, де шукати фінансування, але все складається дуже добре. І ми готуємо п'єсу», - додала Паленчук.

Продюсер також пояснила, що проект за п'єсою Сенцова подавався як міжнародний, тому що так у вистави буде більше шансів на гастролі за кордоном. За словами Паленчук, постановка «Немирів» планується на кінець листопада.

Відзначимо також, в Парижі оголосили «ланцюгове» голодування на підтримку Сенцова.

Раніше Сенцова номінували на премію Сахарова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: