Зведення штабу ООС 15 вересня: 25 обстрілів, втрат немає

Читать на русском
За минулу добу, 14 вересня, бойовики 25 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ, двічі - із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

За минулу добу, 14 вересня, бойовики 25 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ, двічі - із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

Про це повідомляють в прес-службі Операції об'єднаних сил, пише «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 14 вересняСитуація на сході країни станом на 14 вересня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Відзначається, що ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишалася контрольованою. Противник вів прицільний вогонь з мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли позицій Об'єднаних сил в районах населених пунктів Станиця Луганська, Жовте, Кримське, Новотошківське, Луганське, Світлодарськ, Красногорівка, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединський і Широкино. З мінометів 82-го калібру противник обстріляв позиції Об'єднаних сил ввечері на Маріупольському напрямку в районі населених пунктів Чермалик та Водяне.

Також по позиціях захисників Чермалик бойовики відкривали вогонь з озброєння бойової машини піхоти. Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. За даними розвідки, протягом доби двоє окупантів ліквідовані, троє - поранені.

Також зазначається, що з початку доби, 15 вересня, бойовики з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї 4 рази обстріляли позиції Об'єднаних сил поблизу Кримського, Гнутове і Водяного. По захисникам українських опорних пунктів на Маріупольському напрямку противник тричі відкривав вогонь з мінометів калібру 120 і 82 мм. Втрат серед українських військовослужбовців немає.

Нагадаємо, один з пунктів пропуску на Донбасі перенесли на територію України.

Раніше міністр Павло Клімкін виступив за продовження закону про особливий статус Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: