Карта ООС: ситуація на сході України на 14 вересня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 14 вересня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом минулої доби в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії у Донецькій та Луганській областях зафіксовані подальші порушення режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ. Зокрема, ворог застосовував по позиціях захисників України міномети та гранатомети різних типів, озброєння БМП.

Також вдень зафіксовано мінометний обстріл з боку російсько-терористичних військ по цивільній інфраструктурі житлового сектора одного з населених пунктів на приморській ділянці.

Загалом протягом 13 вересня в районі проведення операції Об’єднаних сил нашими захисниками зафіксовано 37 прицільних ворожих обстрілів.

Наші військовослужбовці декілька разів давали адекватну відповідь, не порушуючи Мінських угод. За даними розвідки Об’єднаних сил, минулої доби було знищено одного та поранено чотирьох бойовиків російсько-окупаційних військ.

В ході бойових дій отримав поранення один Український військовослужбовець. Нашого захисника доставлено до військового мобільного госпіталя, де він отримує необхідну медичну допомогу.

Напрямки:

Луганський напрямок

Російсько-окупаційні війська 10 разів вели обстріли в бік оборонних позицій захисників України

Зокрема, вчора близько 09:00 окупанти випустили 7 мін калібру 120 мм по оборонцях Кримського. Вчергове нагадаємо, що застосування калібрів понад 100 мм заборонене Мінськими угодами.

Окрім цього, противник неодноразово застосовував гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю в бік наших захисників Новотошківського, Луганського, та Кримського. Поблизу Троїцького та Кримського також зафіксовано ворожі обстріли з озброєння БМП.

Майже на кожен ворожий обстріл, з метою збереження життя та здоров’я особового складу, за рішенням командирів, Українські військові давали адекватну відповідь окупантам не порушуючи Мінських угод, та придушували ворожу вогневу активність.

Зазначимо, що російсько-окупаційні війська знову порушували режим тиші поблизу Станиці Луганської, з метою чергового унеможливлення розведення сил та засобів сторін на цій ділянці. Вчора, з 11:25 до 12:00 зафіксовано ведення ворожого вогню по захисникам України зі станкового протитанкового гранатомета.

Донецький напрямок

Майже втричі більше обстрілів російсько-окупаційні війська здійснили вчора на цьому напрямку. Тут зафіксовано 27 прицільних обстрілів оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил.

Розриви від мінометних снарядів калібру 82 мм зафіксували наші захисники поблизу н.п. Водяне та Гнутове. А по оборонцям Чермалика ворог випустив також міни калібру 120 мм.

Непоодинокі провокаційні обстріли з гранатометів різних типів та іншого піхотного озброєння російсько-окупаційні війська вели в бік захисників н.п. Старогнатівка, Березове, Широкине, Водяне, Верхньоторецьке, Піски, Мар’їнка, Красногорівка, Авдіївка, Гранітне, Лебединське, Павлопіль, Чермалик та Гнутове.

Окрім цього, вчора на приморській ділянці зафіксовано черговий злочин російських окупантів проти місцевого населення. Після 15:30, з напрямку окупованого села Ужівка російсько-терористичні війська випустили 5 мін забороненого Мінськими угодами 120-го калібру по житловому сектору на східній околиці Водяного. На щастя, жертв та руйнувань немає.

Обстановка станом на сьогодні, 14 вересня

З початку цієї доби станом на ранок, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 7 прицільних обстрілів.

Третій день поспіль фіксуються обстріли окупантів поблизу Станиці Луганської. Близько 06:00 ворог вів обстріл позицій захисників України з гранатометів різних типів та великокаліберних кулеметів.

Також з цих зразків зброї російсько-окупаційні війська здійснювали провокаційні обстріли наших оборонців Водяного, Широкиного, Гнутового, тричі – по захисниках Кримського.

Декілька разів підрозділи Об’єднаних сил відкривали адекватний вогонь у відповідь та примушували ворога до дотримання режиму тиші.

З початку цієї доби втрат внаслідок бойових дій серед Українських військових немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: