Клімкін виступив за продовження дії закону про особливий статус Донбасу

Читать на русском
Також він виключив, що окупований Донбас може отримати особливості місцевого самоврядування.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив про необхідність продовження дії закону про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей для протидії спробам РФ зняти західні санкції.

Чому потрібно продовжити закон про особливий статус Донбасу та яка позиція СШАОБСЄ закликала продовжити дію закону про особливий порядок самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Про це він заявив в п'ятницю, 14 вересня, в кулуарах 15-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) в Києві, передає «Слово і Діло».

«Росія вважала, що в минулому році ми не продовжимо цей закон. Для неї те, що було голосування, стало вкрай неприємним сюрпризом. Насправді вся логіка Росії, як позбутися від санкцій, була з цим пов'язана... З точки зору тих провокацій Росії, щоб зняти санкції, продовження дії закону є важливим», - сказав глава МЗС України.

При цьому Клімкін назвав рішення бойовиків «ДНР/ЛНР» про проведення виборів на окупованих територіях Донецької та Луганської областей «усвідомленою провокацією Москви».

Також він виключив, що окупований Донбас може отримати особливості місцевого самоврядування.

Раніше Клімкін привітав продовження санкцій ЄС проти Росії.

Також міністр розповів, як Україна повинна відповідати на дії РФ в Азовському морі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: