САП клопотатиме про арешт майна Омеляна

Читать на русском
Відзначається, що в разі обвинувального вироку міністру арешт майна буде накладено з метою його конфіскації. При цьому строки подання відповідних клопотань поки що не називаються.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) клопотатиме про арешт майна міністра інфраструктури України Володимира Омеляна.

Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на власне джерело в САП, передає «Слово і Діло».

Презумпція винуватості: Омеляна навряд чи посадять, але проблеми з декларацією вдарять по репутаціїЧи стане Омелян першим, кого притягнуть до відповідальності за незаконне збагачення, адже в Україні немає практики щодо нового законодавства.

«Статті Кримінального кодексу, які інкримінують Омеляну, передбачають конфіскацію майна... Як ви думаєте, чи будемо ми в такій ситуації клопотати про арешт майна? Звичайно», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в разі обвинувального вироку міністру арешт майна буде накладено з метою його конфіскації. При цьому строки подання відповідних клопотань поки що не називаються.

Нагадаємо, у четвер, 13 вересня, НАБУ повідомило міністру інфраструктури Володимиру Омеляну про підозру у незаконному збагаченні і декларуванні недостовірної інформації. За даними бюро, витрати чиновника істотно перевищують його доходи. Сам міністр усі звинувачення заперечує і каже, що «неможливо знайти те, чого немає». Омелян повідомив, що не збирається йти у відставку через це.

Під час суду прокурори просили обрати для підозрюваного запобіжний захід у вигляді внесення застави в розмірі 5 млн грн. Однак суд відпустив Омеляна на поруки міністра молоді та спорту Ігоря Жданова і нардепа Федора Бендюженка. Омеляна також зобов'язали здати закордонний паспорт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: