НАБУ підозрює Омеляна в незаконному збагаченні. Що загрожує міністру?

Читать на русском
Тарас Загороднійполіттехнолог
Володимир Цибулькополітолог

Однозначно, що за гратами Омелян сидіти не буде. У цій ситуації неможна довести практично нічого. Немає відправної точки, не було нульової декларації. Довести незаконне збагачення практично неможливо.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політтехнолог Тарас Загородний, оцінюючи вручення НАБУ підозри міністру інфраструктури Володимиру Омеляну.

«Скоріш за все, можуть заявити, що дружина займається бізнесом, гроші наприклад, позичили. За законодавством у нас не заборонено брати в борг. Омелян може пред'явити якусь розписку про те, що дали в борг, умовно кажучи, на 20 років. Це не заборонено. Чи сказати, що дружина заробила. Навряд чи міністр настільки дурний, щоб не включати такий автомобіль в декларацію та не порадитися при цьому з адвокатами, як це правильно зробити», - міркує Загородний.

«Омеляна точно не посадять. В принципі, ця історія нічим особливим не закінчиться», - вважає експерт.

Він нагадав історію, коли Кулика у військовій прокуратурі теж намагалися прибрати через незаконне збагачення, але справа нічим не закінчилася досі.

Можливо, припустив експерт, будуть якісь політичні наслідки.

У Кабміні прокоментували підозру ОмелянуВ уряді заявили, що розраховують на об’єктивне розслідування стосовно міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

«Це схоже на атаку на НФ. Складні відносини у НФ і БПП, всім відомо. Крім того, НФ дружить з Гройсманом, а у нього складні досить відносини з Омеляном. Фактично, він позабирав усе що можливо. Тому, не виключено, що він (Омелян – ред.) може стати зручною фігурою, яку можна прибрати без великих наслідків для себе. Тим більше, Гройсман збирається на парламентські вибори», - аналізує Загородний.

Гройсману, можливо, потрібно буде показати в даному випадку, що «токсичних» людей ніхто не тримає.

«Можлива відставка, яка нічим не закінчитися особисто для Омеляна. Ну, або можуть його звільнити, поставити в.о. Зараз, ймовірно, подивляться по ситуації. Якщо людина під слідством, то можуть скористатися нагодою та прибрати його», - підкреслив Загородний.

Своєю чергою, політолог Володимир Цибулько вважає, що відставка міністра неможлива.

«Його звинувачують у події десятирічної давнини. Це якась дикість. Це має який замовний вигляд, з метою натиснути на деякі результати тендерів. Це може дуже швидко стати явним. Якщо в цій боротьбі інструментом стало НАБУ, то Бюро прирекло себе на ганьбу», - додав політолог.

Також аналітики порталу з’ясували, кого нардепи хочуть звільнити з уряду Гройсмана.

Які теми хвилюють міністра інфраструктури – за посиланням.

Ексклюзивне інтерв’ю міністра Омеляна читайте на порталі «Слово і Діло».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: