Суддя, яка розглядатиме клопотання щодо Омеляна, поскаржилася до ВРП

Читать на русском
Слідча суддя з Солом'янського суду має підстави заявити самовідвід від розгляду клопотання щодо Володимира Омеляна.

Слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ганна Сергієнко поскаржилася до Вищої ради правосуддя на втручання Національного агентства з питань запобігання корупції в її діяльність.

Таку заяву вона зробила після надсилання НАЗК обґрунтованого висновку щодо її декларації в НАБУ, пише «Слово і Діло».

Як відомо, НАЗК скерувало до НАБУ обґрунтований висновок про порушення в електронній декларації судді Сергієнко. За інформацією НАЗК, суддя Сергієнко в електронній декларації за 2015 рік не вказала дохід свого чоловіка – компенсацію посольства України в Литві за час перебування в довготривалому відрядженні за кордоном у розмірі майже 40 тисяч доларів.

На думку судді, НАЗК їй мститься за те, що вона в лютому 2018 року задовольнила клопотання детектива НАБУ в кримінальному провадженні щодо декларування недостовірної інформації колишньою головою, а нині членом Нацагентства Наталією Корчак.

Крім того, вона додала, що відповідно до положень Податкового кодексу, до загального доходу не включаються виплати на відрядження, а також компенсаційні витрати в іноземній валюті працівникам дипломатичної служби, відправленим у довготривале відрядження. У законі «Про запобігання корупції» також наголошується, що покриття роботодавцем витрат на відрядження не вважається доходом.

Таким чином, у разі, якщо НАБУ порушило кримінальне провадження щодо судді Сергієнко, вона має підстави заявити про самовідвід від розгляду клопотання детективів НАБУ про обрання запобіжного заходу міністру інфраструктури Володимиру Омеляну.

Як відомо, 14 вересня о 1.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру міністру інфраструктури в незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: