У «ДНР» призначили нового ватажка

Читать на русском
Так звана народна рада ДНР у Донецьку призначила виконувачем обов'язків голови ДНР Дениса Пушиліна.

Так звана «генпрокуратура ДНР» підважила повноваження Дмитра Трапезникова, який 31 серпня змінив убитого ватажка «ДНР» Олександра Захарченка.

У заяві цього органу окупаційної російської влади кажуть, що Трапезников не був «першим заступником» Захарченка, тому не має права брати на себе обов'язки «голови ДНР», пише «Слово і Діло».

Сюрприз для Кремля: чи був Захарченко справжньою ціллю для ліквідаціїВатажок донецький бойовиків Олександр Захарченко не був справжньою метою для вбивства 31 серпня.

«Єдиним легітимним органом влади ДНР є вищий і єдиний законодавчий орган державної влади – Народна рада ДНР», – цитує заяву російське агентство ТАСС.

«Народну раду ДНР» очолює відомий сепаратист Денис Пушилін, який бере участь, зокрема, в переговорах у Мінську. Саме йому пропонують призначити «т.в.о. голови ДНР», сформувати інші органи й «створити умови для позачергових виборів голови ДНР».

Оновлення. Незабаром після цього відбулося голосування, під час якого виконувачем обов'язків «голови ДНР» призначили Пушиліна. За рішення проголосували 90 бойовиків, присутніх на пленарному засіданні «парламенту ДНР». Також ухвалили рішення 11 листопада провести вибори.

Нагадаємо, що Олександр Захарченко отримав смертельне поранення під час вибуху в кафе «Сепар» у центрі Донецька ввечері 31 серпня. Він очолював російську окупаційну адміністрацію в Донецькій області з 2014 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: