Британія заморозила акції «Північного потоку» – «Нафтогаз»

Читать на русском
Українська компанія стверджує, що британський суд заарештував активи Газпрому, російська - заперечує.

НАК «Нафтогаз України» позитивно оцінює рішення суду Лондона накласти заборону на відчуження акцій газопроводу «Північний потік 1».

Про це повідомляється на сторінці Нафтогазу в Twitter, пише «Слово і Діло».

Арешт майна «Газпрому»: що собою являє та чи був узагаліАрешт активів Газпрому у Великій Британії позбавив компанію можливості брати кредити в іноземних банках. Більше знають експерти.

«У процесі арешту активів Газпрому в Британії була приємна несподіванка - були заарештовані (заморожені) акції Північного потоку, які там несподівано знайшлися», - йдеться в повідомленні.

Водночас в Газпромі напередодні заявили, що англійський суд скасував наказ про арешт активів компанії на території Англії та Уельсу.

Також вчора шведський суд задовольнив прохання Нафтогазу про скасування наказу про припинення виконання рішення Стокгольмського арбітражу. Газпром буде домагатися перегляду цього рішення.

Нагадаємо, наказ про арешт активів Газпрому на території Англії та Уельсу був ухвалений Високим судом Англії та Уельсу 18 червня 2018 року на прохання Нафтогазу в зв'язку з примусовим виконанням рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору про транзит газу від 28 лютого 2018 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: