«Газпром» надіслав до Стокгольма відповідь на «транзитний» позов України

Читать на русском
Нафтогаз судиться з Газпромом від 2014 року щодо двох питань: ціни на російський природний газ і транзит.

Російський «Газпром» направив відповідь за позовом «Нафтогазу України» в арбітражі Стокгольма з перегляду тарифу на транзит газу.

Про це йдеться в опублікованій на сайті «Газпрому» Консолідованій проміжній скороченій фінансовій звітності, підготовленій відповідно до міжнародних стандартів фінансової звітності, пише «Слово і Діло».

«10 липня 2018 року НАК «Нафтогаз України» подала в Арбітражний інститут Торговельної палати м. Стокгольма, Швеція прохання про арбітраж з вимогою про перегляд тарифу на транзит газу через територію України з 18 березня 2018 року і про стягнення з ПАТ «Газпром» суми у розмірі 11 580 млн дол. США за період з 18 березня 2018 року до закінчення терміну дії чинного контракту на транзит (до 31 грудня 2019 року). ПАТ «Газпром» подало відповідь на прохання про арбітраж 14 серпня 2018 року.
Процесуальний графік в даний час не складений
», – йдеься в документі.

Як відомо, «Нафтогаз» судиться з «Газпромом» від 2014 року щодо двох питань: ціни на російський природний газ і транзит.

Повідомлялося, що державна компанія «Нафтогаз» не має намір об’єднувати переговори про продовження транзитної угоди з Росією та можливе укладання мирної угоди з «Газпромом» в межах суперечки у Стокгольмському арбітражі.

Також у «Нафтогазі» заявили, що негайне проведення відокремлення оператора газотранспортної системи зараз неможливе через чинний транзитний контракт з російським «Газпромом».

Новий газопровід та енергонезалежність: що українські чиновники обіцяють з приводу газуВолодимир Гройсман обіцяв, що за кілька років Україна обходитиметься лише власним газом. Що ще на цю тему обіцяли чиновники – в матеріалі Слова і Діла.

4 липня «Нафтогаз» повідомив, що Швейцарський суд округу Цуг відновив арешт акцій компаній Nord Stream AG та Nord Stream 2 AG, які належать російському «Газпрому».

Нагадаємо, за підсумками двох арбітражних проваджень у Стокгольмі «Газпром» винен «Нафтогазу» 2,56 млрд дол.

Тим часом Молдова відмовилася продовжувати контракт із «Газпромом».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: