Суд Швеції відновив стягнення $2,6 млрд боргу з Газпрому

Читать на русском
Тепер Газпром повинен невідкладно виконати рішення Стокгольмського арбітражу, стверджують у НАК.

Апеляційний суд у Швеції скасував тимчасове призупинення рішення арбітражу, згідно з яким російський Газпром повинен заплатити НАК Нафтогаз $2,6 млрд.

Про це повідомив головний комерційний директор Нафтогазу Юрій Вітренко на своїй сторінці в Facebook у четвер, 13 вересня, пише «Слово і Діло».

«Нафтогаз» подав апеляцію для відновлення арешту активів «Газпрому»Нафтогаз України оскаржив призупинення виконання рішення Стокгольмського арбітражу за позовом Газпрому.

«Апеляційний суд у Швеції розглянув наші аргументи і скасував своє рішення про тимчасове призупинення примусового виконання в Швеції рішення арбітражу, за яким Газпром повинен нам заплатити вже більше $2,6 млрд», - написав він.

Комерційний директор Нафтогазу зазначив, що тепер Газпром має невідкладно виконати рішення арбітражу.

«Ну, а поки ми продовжуємо примусове виконання всіма країнами», - додав Вітренко.

Нагадаємо, 14 червня Апеляційний суд шведського округу Свеа призупинив виконання рішення Стокгольмського арбітражу в програному Газпромом спорі з Нафтогазом.

Тоді в українській компанії заявили, що Газпром має намір затягувати процес, щоб не платити Нафтогазу $2,6 млрд. І процес подачі апеляцій може затягнутися на роки.

При цьому суд у Лондоні дозволив заморозити активи Газпрому на території Великобританії за клопотанням Нафтогазу, незважаючи на рішення суду в Швеції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: