«Нафтогаз» озвучив борг «Газпрому»

Читать на русском
Кожен день затягування виконання рішення арбітражу коштує Газпрому близько 500 тисяч доларів.

На заборгованість російського Газпрому перед Нафтогазом нараховані відсотки, які вже перевищили 100 млн доларів.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба української компанії у четвер, 13 вересня.

«Нафтогаз» повідомив, на скільки збільшується борг «Газпрому» за добуНа суму в 2,56 мільярда доларів, що підлягає сплаті за рішенням Стокгольмського арбітражу, через її невиплату постійно нараховуються відсотки.

«Станом на сьогоднішній день на заборгованість Газпрому перед Нафтогазом нараховані відсотки в сумі 104 млн доларів», - йдеться в повідомленні Нафтогазу на його сторінці в Facebook.

Зазначається, що на заборгованість російського газового монополіста нараховуються відсотки - приблизно, 500 тисяч доларів у день.

«Газпром може легко зупинити ці нерозумні втрати. Банківські реквізити Нафтогазу йому відомі. А поки ми продовжуємо процес примусового стягнення», - додали в Нафтогазі.

Раніше стало відомо, що апеляційний суд у Швеції скасував тимчасове призупинення рішення арбітражу, згідно з яким російський Газпром повинен заплатити НАК Нафтогаз $2,6 млрд.

Також повідомлялося, що суд у Лондоні дозволив заморозити активи Газпрому на території Великобританії за клопотанням Нафтогазу, незважаючи на попереднє рішення суду в Швеції про призупинення рішення арбітражу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: