Суд заарештував частку «Газпрому» в «Блакитному потоці»

Читать на русском
У російській компанії тоді заявили, що знають про дії Нафтогазу в Нідерландах, але не отримували офіційних повідомлень про арешти активів.

Окружний суд Амстердама ухвалив заарештувати акції, які належать російському «Газпрому» оператора газопроводу «Блакитний потік» Blue Stream Pipeline Company B.V. за позовом «Нафтогазу України».

Арешт майна «Газпрому»: що собою являє та чи був узагаліАрешт активів Газпрому у Великій Британії позбавив компанію можливості брати кредити в іноземних банках. Більше знають експерти.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», посилаючись на звіт «Газпрому», пише «Слово і Діло».

Також арешт накладений на погашення заборгованості BSPC (спільне підприємство «Газпрому» та італійської Eni по будівництву та експлуатації морського газопроводу до Туреччини «Блакитний потік») перед «Газпромом».

Відзначимо, в червні «Нафтогаз» повідомив про те, що суд заарештував голландські активи «Газпрому» для виплати української компанії $ 2,6 млрд відповідно до рішення Стокгольмського арбітражу.

У російській компанії тоді заявили, що знають про дії« Нафтогазу» в Нідерландах, але не отримували офіційних повідомлень про арешти активів.

Раніше в «Нафтогазі» заявляли, що активи «Газпрому» також арештовані судами Швейцарії та Великої Британії.

Також нагадаємо, Молдова відмовилася продовжувати контракт вз «Газпромом».

Відзначимо, «Газпром» відзвітував про зростання поставок на окупований Донбас.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: