Трамп прокоментував указ про санкції за втручання у вибори

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп прокоментував підписання ним указу про введення санкцій за втручання в американські вибори.

Президент США Дональд Трамп прокоментував підписання ним указу про введення санкцій за втручання в американські вибори.

У заяві Трампа на сайті Білого дому говориться, що цей указ став ще одним рядком у списку жорстких заходів щодо захисту виборчої системи США, пише «Слово і Діло».

Проблеми Трампа: як судовий процес над Манафортом вплине на відносини США та УкраїниПолітичне минуле Пола Манафорта матиме суттєвий вплив на внутрішньополітичну ситуацію в США. Про вплив українського питання на процеси світового рівня – в матеріалі політолога Олександра Радчука.

Трамп зазначив, що документ вимагає від спецслужб оцінки ступеня будь-якого іноземного втручання після виборів різного рівня, які пройшли на території країни.

«Коли ми почнемо передвиборчий сезон цієї осені, американський народ зможе бути впевнений, що ми докладаємо всіх зусиль для того, щоб наша демократія залишалася в безпеці від зовнішніх загроз», - сказав президент.

Раніше повідомлялося, що Трамп підписав указ, що дозволяє введення санкцій проти іноземців за втручання в американські вибори.

Згідно з документом, санкції за кіберзлочини можуть варіюватися від скасування США надання будь-якій країні гуманітарної допомоги та заборони на експорт та імпорт товарів і послуг до заборони видачі віз та в'їзду на територію США, а також обмежень при продовженні страхування і кредитів.

Нагадаємо, минулого тижня Конгрес США прийняв законопроект, що дозволяє вводити санкції проти осіб, іноземних держав або організацій за кіберзлочини проти США. Мінфін США вже ввів санкції проти північнокорейського компанії і громадянина КНДР за проведення кібератак.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: