Кім Чен Ин і Трамп готуються до нової зустрічі

Читать на русском
Сполучені Штати і КНДР розпочали роботу над організацією нової зустрічі американського президента Дональда Трампа і лідера Північної Кореї Кім Чен Ина.

Президент США Дональд Трамп отримав лист від лідера Північної Кореї Кім Чен Ина з проханням про нові переговори, заявила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс.

Як пише «Слово і Діло», за її словами, в «дуже теплому і позитивному» листі очільник північнокорейського режиму пропонує запланувати наступну зустріч між двома лідерами, передає Reuters.

США та КНДР не можуть узгодити процес денуклеаризаціїДержсекретар Помпео поскаржився на Азіатському форумі з безпеки на повільність роззброєння Північної Кореї.

Сара Сандерс сказала, що Білий дім «вже знаходиться в процесі координації» другої зустрічі, але відмовився надати додаткову інформацію про час або місце.

Представник Білого дому додала, лист демонструє «прихильність денуклеаризації Корейського півострова». Тому є підтвердженням військовий парад у Пхеньяні, який вперше за останні роки пройшов без демонстрації міжконтинентальних балістичних ракет.

Нагадаємо, що радник з питань нацбезпеки президента Південної Кореї заявив, що лідер КНДР Кім Чен Ин хоче реалізувати денуклеаризацію Північної Кореї до завершення першого президентського терміну Дональда Трампа.

12 червня в Сінгапурі відбулася перша в історії зустріч лідерів США і КНДР. Дональд Трамп і Кім Чен Ин підписали спільну угоду, в якій говориться, що Пхеньян буде працювати в напрямку «повної денуклеаризації Корейського півострова».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: