США розробляють кілька варіантів санкцій проти РФ

Читать на русском
У Сенаті США розглядають два варіанти посилення антиросійських санкцій, які планується ухвалити вже восени.

У Сенаті США розглядають два варіанти посилення антиросійських санкцій, які планується ухвалити вже восени. Пропозицію вніс колишній координатор санкцій політики Деніел Фрід.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється на сайті Комітету з питань банківської справи, житлового будівництва і міського господарства Сенату США.

Порошенко повідомив про продовження санкцій ЄС проти РФПосли країн-членів Європейського союзу вирішили продовжити дію індивідуальних санкцій щодо громадян Росії та російських компаній у зв'язку із ситуацією в Україні.

«Варіанти посилення можуть бути двох типів: санкції, які націлені на певні сектори на кшталт фінансової сфери, енергетики, оборони, технології подвійного використання та кіберсектора; а також додаткові санкції проти наближених до Путіна», - зазначив Фрід.

Серед секторальних санкцій відзначається можливість для посилення санкцій у фінансовій сфері і кіберсекторі.

Також, на думку Фріда, нові санкції в сфері енергетики повинні зачепити тільки нові проекти з нафтовидобутку, оскільки уже існуючий нафтовидобуток обмежувати не варто, щоб не викликати зростання цін на нафту.

Нагадаємо, на початку серпня президент США Дональд Трамп підписав законопроект про нові санкції проти Росії, Ірану і КНДР.

У свою чергу прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що з прийняттям нового пакету санкцій Вашингтон оголосив Москві повноцінну торговельну війну на десятиліття вперед.

Зазначимо, нові антиросійські санкції в США планують прийняти до виборів в листопаді. Вони припускають введення обмежувальних заходів проти російських держбанків і нових випусків держборгу РФ.

Тим часом, в Росії розробляють план захисту від американських санкцій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: