Трамп продовжив режим надзвичайного стану в США

Читать на русском
Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп на рік продовжив надзвичайний стан, оголошений в країні після теракту 11 вересня.

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп на рік продовжив надзвичайний стан, оголошений в країні після теракту 11 вересня.

Про це передає «Слово і Діло».

«Оскільки терористична загроза зберігається, надзвичайний стан в країні, оголошений 14 вересня 2001 року, а також права і повноваження, запроваджені для протидії цій ситуації, повинні залишатися в силі», - йдеться в указі голови держави, опублікованому на сайті Білого дому.   У вересні 2001 року бойовики терористичної організації «Аль-Каїда» захопили чотири пасажирські лайнери, направивши два з них на вежі Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку, а два інших - на Пентагон і, ймовірно, на Білий дім або Капітолій. Всі літаки, крім останнього, досягли цілей. Жертвами цих терактів стали 2974 людини.

Як повідомлялося, палата представників конгресу США 5 вересня ухвалила закон «Про кіберстримування і відповідні заходи».

Нагадаємо, Трамп в рамках участі в засіданні Ради Безпеки ООН має намір обговорити питання нерозповсюдження зброї масового знищення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: