США запровадили перші санкції за кібератаки

Читать на русском
У Вашингтоні визнали винними в поширенні вірусу WannaCry і кібератаці на Sony північнокорейського програміста і компанію, де він працював.

Міністерство фінансів США запровадило санкції проти північнокорейської компанії і громадянина КНДР за проведення кібератак.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється на сайті відомства у четвер, 6 вересня.

Трамп скасував секретну директиву Обами про кібератакиАмериканський президент зняв обмеження Обами на застосування кіберзброї проти супротивників США, пишуть ЗМІ.

За даними відомства, ця компанія «пов'язана зі шкідливою кіберактивністю влади Північної Кореї».

Як наголошується, громадянин КНДР, що потрапив під санкції, пов'язаний із проведенням кібератак проти американських компаній.

Як повідомляє Reuters, під санкції потрапив програміст на ім'я Пак Джин Кек (Pak Jin Kyok). Крім того, санкції введені проти компанії Chosun Expo Joint Venture, в якій він працював.

За даними американського уряду, саме Пак Джин Кек відповідальний за глобальне поширення комп'ютерного вірусу WannaCry в 2017 році і кібератаку на Sony в 2014-му.

Мінфін впевнений, що чоловік і компанія пов'язані з урядом Північної Кореї і причетні до кіберзлочинів.

Нагадаємо, вірус-вимагач WannaCry, який використовував уразливість у програмному забезпеченні Windows, атакував близько 300 тисяч комп'ютерів у 150 країнах.

Відзначимо, закон про санкції за кібератаки був схвалений Конгресом тільки вчора.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: