Трамп готує відповідь за втручання у вибори в США – ЗМІ

Читать на русском
В адміністрації американського президента визначилися з відповіддю на російське втручання у вибори.
Дональд Трамп

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп 12 вересня планує підписати указ, який дозволить запроваджувати санкції проти будь-яких іноземних компаній і людей за втручання в американські вибори на підставі даних спецслужб.

Про це пише Reuters з посиланням на два поінформованих джерела, повідомляє «Слово і Діло».

«Рішення Трампа збігається з розвідувальними службами, військовими та правоохоронними органами, які готуються захищати вибори у Конгрес 6 листопада від передбачуваних іноземних нападів», – йдеться в публікації.

При цьому, у Білому домі відмовилися коментувати інформацію.

Водночас, за словами джерела, санкції можуть застосовувати проти окремих людей або цілих компаній, які звинувачуються у втручанні в вибори в США. Співрозмовник також додав, що Білий дім хоче встановити нову норму у кіберпросторі.

«Це перший крок у визначенні меж і публічне оголошення нашої відповіді за погану поведінку», – підкреслив чиновник.

У документі будуть перераховані служби, відповідальні за виявлення фактів втручання в передвиборний процес. Серед них – Офіс директора національної розвідки, ЦРУ, Агентство національної безпеки і Міністерство внутрішньої безпеки.

«Будь-яке федеральне агентство, якому стане відомо про факт іноземного втручання у вибори, має повідомити цю інформацію Офісу Директора національної розвідки», – пише Reuters з посиланням на чернетку указу.

«Втручання визначається в указі як спроба зламу виборчої інфраструктури, або спроба змінити громадську думку за допомогою пропаганди в Інтернеті чи систематичних «зливів» секретної політичної інформації», – підкреслює агентство.

Нагадаємо, Microsoft звинуватив Росію у втручанні у вибори в Конгрес США.

Раніше Марк Цукерберг заявив про докази російського втручання у вибори в США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: