Наслідки викидів у Криму: що говорить МОЗ

Читать на русском
Через аварію на Кримському титані концентрація сірчистого ангідриду в гранично допустимих межах. Але хворі на бронхіальну астму можуть відчути напади недуги.

Шкідливі викиди заводу «Кримський титан» не можуть викликати серйозних захворювань.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив журналістам заступник генерального директора Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я Роман Родина, повідомляє «Укрінформ».

Хімічна катастрофа в Криму. Що буде далі та чи поверне Україна півострів?У МінТОТ говорять, що Кримський титан замовчує масштаби техногенної катастрофи. Про подальшу ситуацію в Криму говорили експерти.

За його словами, концентрація сірчистого ангідриду в гранично допустимих межах.

«Але підвищена концентрація може викликати подразнення слизових оболонок, кашель, нежить. Також це може викликати ускладнення, якщо в людини, наприклад, є бронхіальна астма», – пояснив Родина.

Також представник МОЗ зауважив, що дія шкідливих речовин у повітрі може подразнювати слизову оболонку очей та оболонку верхніх дихальних шляхів: сухість у роті, кашель, порушення дихання.

Разом з тим Родина зауважив, що самі викиди концентруються на низинних територіях.

«При відчутних ознаках варто застосувати засоби індивідуального захисту, змочити марлеву пов'язку в розчині води та соди для нейтралізації кислоти», – порекомендував він.

Нагадаємо, в ніч на 24 серпня в анексованому Росією Криму, в місті Армянську, де розташований завод «Кримський титан», сталися викиди невідомої отруйної речовини. Також на Херсонщині було зафіксоване хімічне забруднення через викиди.

Згодом «Кримський титан» призупинив свою роботу, а з Армянська вивезли всіх дітей шкільного та дошкільного віку.

6 вересня влада Херсонщини вирішила евакуювати дітей із населених пунктів Каланчацького та Чаплинського районів, які розташовані в зоні впливу виробничої діяльності кримського заводу «Титан», а також провести оздоровлення цих дітей у дитячих оздоровчих таборах області.

Українська поліція наразі розглядає три версії забруднення повітря в окупованому Криму, а також на Херсонщині.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: