Порошенко відреагував на інформацію про викиди хімікатів у Армянську

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко прокоментував ситуацію, яка склалася на заводі Кримський титан в анексованому Армянську.

Президент України Петро Порошенко прокоментував ситуацію, яка склалася на заводі «Кримський титан» в анексованому Армянську (АРК), заявивши про необхідність створення міжнародної комісії.

Про це він сказав під час засідання РНБО, передає «Слово і Діло».

Хімічні викиди в Криму: що відбувається на півострові та як діяти УкраїніУкраїна передала інформацію щодо хімвикидів у Криму до ООН. Тим часом Рефат Чубаров не виключив, що на заводі Титан РФ тестувала хімзброю. Крім цього, ситуація з водопостачанням критична. Про екологічну ситуацію в Криму говорили з експертами.

«Ми всі проінформовані про екологічну катастрофу, яка сталася на окупованій території Криму в місті Армянську. На сьогодні наші екологи повідомляють дуже тривожні дані. У нас підтвердилися атаки, за доповіддю ДПСУ (на українських прикордонників – ред.) ... Нам потрібно зробити декілька речей. Перша річ – необхідно створити міжнародну комісію й зупинити екологічну катастрофу, яка безпосередньо впливає на Україну, яка відбувається на окупованій території, знати її причини. Тим більше, що за версією надійних джерел, які я маю в своєму розпорядженні, це наслідки відповідних тренувань російських військових, які призвели до руйнування екологічних захисних механізмів», – заявив Порошенко.

Другою дією, яку має зробити українська влада, Порошенко назвав створення умов для вивезення дітей з Армянська на материкову територію для відпочинку, оздоровлення та порятунку. Про це Порошенко попросив прем'єра Володимира Гройсмана.

«І нашим обласним адміністраціям я прошу донести, щоб відповідні запрошення були надіслані, прикордонній службі забезпечити спрощений порядок перетину кордонів для організованих дитячих груп. Вони мають відчувати турботу української держави за кожного, хто опинився на окупованій території, незалежно від того, це окупована територія українського Криму чи окупована територія українського Донбасу», – сказав президент.

Як повідомлялося раніше, в місті Армянську на півночі анексованого Криму стався викид в атмосферу речовини невідомого походження.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: