У Криму евакуюють дітей з ураженого хімікатами Армянська

Читать на русском
Буквально кілька годин тому в анексованому Криму почалася евакуація дітей, заявив Рефат Чубаров.

В анексованому Криму почалася евакуація дітей через екологічні проблеми.

Як пише «Слово і Діло», про це у вівторок, 4 вересня, заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у ефірі «112 Україна».

За його словами, Росія каже, що в Криму сталася виробнича катастрофа, але ніхто не знає точно, що саме відбувається на анексованому півострові.

«Деякі експерти не виключають, що на території «Кримського титану» могли зберігатися бойові отруйні речовини російської армії або проводитися якесь тестування цих бойових отруйних речовин ... Ми не можемо взяти виміри, але є звернення до нас людей з описом симптомів. Сьогодні, буквально кілька годин тому, почалася евакуація дітей. Це говорить про те, що ситуація там загрожує життю людей», – розповів Чубаров.

Він також додав, що найбільш об'єктивною інформація про екологічну ситуацію в Криму може бути, якщо на півострів будуть допущені представники організації із захисту від хімічної зброї й, на думку Чубарова, МЗС України має запросити таку організацію.

Нагадаємо, раніше токсичні речовини виявили в повітрі Херсонської області.

Також повідомлялося, що викид невідомої речовини стався на півночі Криму в ніч на 24 серпня. Після цього на дахах будинків і листі дерев з'явився наліт масляного кольору з жовтуватим відтінком.

Пізніше стало відомо, що викид забруднювальних речовин у повітря стався на «Кримському титані».

4 вересня в Криму в зв'язку із забрудненням повітря в місті Армянську призупинив виробництво завод «Кримський титан».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: