ЄС дорікнула Києву за відсутність ринку газу

Читать на русском
Україна не виконує своїх зобов'язань щодо впровадження ринку газу для населення. Нагадаємо, в Україні знизять тарифи на транспортування газу.

Україна не виконує своїх зобов'язань щодо впровадження ринку газу для населення. Про це йдеться в документах, які Європейська комісія направила на адресу Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив глава НАК Нафтогаз України Андрій Коболєв, повідомляє Укрінформ.

Розенко до осені не встиг представити нову формулу ціни на газВідеообіцянка дня від Слова і Діла – Розенко запевняв, що до осені представить нову формулу ціни на газ.

За його словами, Європейська комісія вважає, що Україна не виконує свої зобов'язання. Міністерству енергетики вже було направлено один лист від Європейської комісії.

«І, наскільки я знаю, вчора було направлено другого листа, де було прямо сказано, що Україна не виконує свої зобов'язання», - підкреслив Коболєв.

В Україні видобувають близько 20 млрд м куб газу на рік. 75% забезпечує Укргазвидобування, інші - Укрнафта і приватні газовидобувні компанії. Їх близько двох десятків. Серед найпотужніших ті компанії, які входять в орбіту ДТЕК.

Як повідомлялося, за вісім місяців 2018 року Укргазвидобування змогло видобути 10 млрд 159 млн кубометрів газу, що на 79 млн куб. м, ніж роком раніше.

Нагадаємо, в Україні знизять тарифи на транспортування газу. Регулятор вважає неконструктивними пропозиції Нафтогазу і Укртрансгазу щодо коригування методики тарифоутворення на транспортування газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: