Київрада погодила прийняття боргів «Київенерго» перед «Нафтогазом»

Читать на русском
Київська міська рада ухвалила рішення про прийняття Київтеплоенерго боргів компанії Київенерго за газ перед Нафтогазом.

Київська міська рада на засіданні 11 вересня ухвалила рішення про прийняття комунальним підприємством (КП) «Київтеплоенерго» боргів компанії «Київенерго» за газ перед «Нафтогазом» України за умови, що «Київенерго» передасть КП джерела для компенсації боргу.

Як пише «Слово і Діло», за відповідне рішення проголосували 76 депутатів, передає «Інтерфакс-Україна».

«Цей крок дасть можливість повернути гарячу воду киянам, а комунальним службам – виконати роботи, щоб не допустити зриву опалювального сезону. Сьогодні ми говоримо про відповідальність за борг, який має джерела для компенсації, а також про списання всіх штрафів», – пояснив мер столиці Віталій Кличко.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, «Київтеплоенерго» зможе погасити борг частково за рахунок субвенції від держави (зобов'язання держави перед «Київенерго» за різницю в тарифах), а основну суму – за рахунок передачі комунальному підприємству кредиторської заборгованості (боргів споживачів перед «Київенерго»).

Нагадаємо, що заборгованість «Київенерго» перед «Нафтогазом» становить приблизно 3,3 млрд грн, з них 729 млн грн – заборгованість держави за субвенцією, 2,6 млрд грн – заборгованість споживачів перед «Київенерго».

Нагадаємо, що Кабінет міністрів готовий узгодити державну субвенцію «Київенерго» в розмірі 729,5 млн грн, що дозволить укласти договір про постачання газу між «Київтеплоенерго» та «Нафтогазом України» до початку опалювального сезону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: