Україна не виконала низку зобов'язань перед МВФ

Читать на русском
Україна не виконала 15 зобов'язань перед Міжнародним валютним фондом. За словами Реви, питання врегулювання ціни на газ обговорюється з 2008 року.

Україна не виконала 15 зобов'язань перед Міжнародним валютним фондом.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє прес-служба відомства в четвер, 13 вересня.

Поступки заради грошей МВФ: чи можливо уникнути підвищення цін на газБез траншу МВФ Україну чекає дефолт, а значить, підвищення цін на газ – вимушений захід, запевняє прем'єр. Більше знають експерти.

За його словами, історія співпраці з МВФ є історією невиконаних обіцянок. Уже є приблизно п'ятнадцять таких невиконаних зобов'язань.

«Приблизно п'ятнадцять таких невиконаних зобов'язань, які називають «маяками», й місія МВФ виносить на порядок денний ті з них, які вважає важливими на наявному етапі для досягнення макрофінансової стабільності», – заявив він.

Рева розповів, що питання врегулювання ціни на газ обговорюється з 2008 року.

«Якщо говорити про ціну на газ, то цей «маяк» тягнеться з 2008 року. Саме тоді вперше в меморандумі з МВФ було прописане зобов'язання українського уряду вирівняти внутрішні ціни на газ із цінами імпортованого газу. Під ці плани були отримані великі кошти, загалом десять мільярдів доларів, але цей «маяк» тоді виконаний не був», – сказав він.

Рева також додав, що уряд веде переговори з МВФ, щоб встановити «справедливу для людей» ціну на газ.

«Уряд робить усе для того, щоб це підвищення було мінімальним, враховуючи ситуацію з доходами населення й можливості бюджету компенсувати зростання ціни на газ для громадян, які потребують державної підтримки, та деякі інші параметри», – заявив він.

Раніше Мінфін заявив, що більшість зобов'язань перед МВФ виконана.

Як повідомили ЗМІ, влада на переговорах з МВФ погодилася з жовтня підвищити ціни на газ на 23,5%. Схожий прогноз також давав Національний банк.

Місія МВФ пробуде в Україну до 19 вересня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: