У «Самопомочі» пояснили, чому їхня фракція в Київраді вже не діє

Читать на русском
Розпуску столичної фракції Самопомочі передувало внутрішньопартійне розслідування. Але Гусовський говорить, що з Київради вони не підуть.

Фракція «Самопомочі» в Київраді саморозпустилася.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні «Самопомочі» в Facebook.

Дослідження: РПЛ і «Самопоміч» де-факто входять до коаліції з БПП та НФРПЛ і Самопоміч під час 8-ї сесії VIII скликання в середньому давали більш ніж половину голосів від фракцій разом із БПП та НФ. Регулярно заявляючи про свою опозиційність, радикали Ляшка підтримали більшість ухвалених законодавчих ініціатив.

Як ідеться в поясненні щодо саморозпуску столичної фракції, цьому кроку передувало внутрішньопартійне розслідування.

«У депутатів був вибір – засудити корупційну аферу свого колеги, яку виявило внутрішньопартійне розслідування, або ж обрати кругову поруку. Сміливості, на жаль, не вистачило. Після такого саморозпуск – це, мабуть, єдиний вихід. Розпочинаємо процедуру відкликання всіх депутатів, які голосували за корупційне рішення. Матеріали розслідування передаємо до НАБУ та НАЗК», – ідеться в повідомленні.

Також на сторінці оприлюднене відео щодо розслідування.

Раніше голова фракції Сергій Гусовський заявив, що фракція «Об'єднання «Самопоміч» у Київській міській раді ухвалила рішення про припинення своєї діяльності й розпуск. Гусовський також пообіцяв, що в Київраді буде створена група депутатів, яка матиме ті самі права, що й фракція.

Нагадаємо, виконавчий комітет політичної партії «Об'єднання «Самопоміч» ухвалив рішення про виключення депутатів Київської міської ради Сергія Гусовського (голова фракції), Олексія Руденка, Сергія Харчука та Вадима Васильчука з членів партії за завдання значної шкоди репутації політичної сили.

Гусовський згодом прокоментував своє виключення із «Самопомочі».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: