«Самопоміч» виключила низку депутатів Київради, з-поміж них – Гусовський

Читать на русском
Сергія Гусовського, Олексія Руденка, Сергія Харчука та Вадима Васильчука виключили з Об’єднання Самопоміч за завдання значної шкоді репутації політичної сили.

Виконавчий комітет політичної партії «Об'єднання «Самопоміч» ухвалив рішення про виключення депутатів Київської міської ради Сергія Гусовського (голова фракції), Олексія Руденка, Сергія Харчука та Вадима Васильчука з членів партії за завдання значної шкоди репутації політичної сили.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні партії.

«Ці депутати підтримали рішення Київської міської ради щодо виділення родичам їхнього колеги Романа Марченка земельних ділянок у місті Києві, які попередньо були незаконно ним же захоплені. Загальна площа всіх захоплених ділянок становить понад 1,4 гектара», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Роман Марченко використовував свій депутатський мандат для реалізації, ймовірно, корупційних схем із земельними ділянками в Києві.

Своєю чергою частина депутатів фракції на чолі із Сергієм Гусовським тривалий час не вживали жодних дій та заходів для запобігання таким голосуванням та недопущення шкоди для репутації партії.

«Якщо людина використовує свій статус і посаду для того, щоб здобувати персональну вигоду – отримувати комунальну землю для себе і своєї родини, якщо людина через схеми отримує 14 ділянок у власне користування, – все це свідчить про недоброчесність і недобросовісність цієї людини», – наголосила голова Київської міської партійної організації «Об’єднання «Самопоміч» Оксана Сироїд.

Нагадаємо, що Гусовський балотувався в мери Києва від «Самопомочі» в 2015 році й посів четверте місце після Віталія Кличка, Борислава Берези та Олександра Омельченка.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», за період депутатства Гусовський обіцянок не давав.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: