Суд оштрафував депутата Київради за брехню в декларації

Читать на русском
Шевченківський районний суд Києва оштрафував столичного депутата Сергія Пилипенка за неповідомлення НАЗК про купівлю автомобіля за 1,5 мільйона гривень у 2017 році.

Шевченківський районний суд Києва оштрафував столичного депутата Сергія Пилипенка за неповідомлення НАЗК про купівлю автомобіля за 1,5 мільйона гривень у 2017 році.

Як інформує «Слово і Діло», про це «Українським новинам» повідомило джерело в правоохоронних органах.

НАЗК внесло припис міністру соціальної політикиНаціональне агентство з питань запобігання корупції внесло припис міністру соціальної політики України Андрію Реві.

За словами джерела, за таке корупційне правопорушення передбачений лише штраф. Суму штрафу й інші подробиці джерело не повідомило.

За даними прес-служби прокуратури Києва, одного з депутатів Київради притягнули до адміністративної відповідальності за порушення вимог фінансового контролю, передбачених законом «Про запобігання корупції».

Встановлено, що в травні 2017 року депутат міськради придбав автомобіль вартістю майже 1,5 мільйона гривень, але не повідомив на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції про істотні зміни в своєму майновому стані, як це передбачено законом.

За цим фактом органи Нацполіції склали щодо депутата протокол про здійснення ним адміністративного правопорушення, пов'язаного з корупцією й передбаченого ч. 2 ст. 172-6 Кодексу про адміністративні правопорушення (порушення вимог фінансового контролю).

Шевченківський райсуд Києва підтримав позицію прокуратури й визнав депутата винним у здійсненні адмінправопорушення. Рішення суду набуло чинності.

Нагадаємо, НАЗК розпочало перевірку декларації Рабиновича.

Також НАЗК виявило низку порушень під час повної перевірки декларації екс-голови Нацбанку Валерії Гонтаревої за 2016 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: