Київрада продовжила договір із «Київенерго»

Читать на русском
Київська міська рада ухвалила рішення про продовження договору Київенерго щодо використання ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 і сміттєспалювального заводу Енергія до 31 липня 2018 року.

Київська міська рада ухвалила рішення про продовження договору з ПАТ «Київенерго» в частині використання ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 і сміттєспалювального заводу «Енергія» до 31 липня 2018 року.

Як пише «Слово і Діло», відповідне рішення підтримав 71 депутат, проти проголосували 14, утримався один депутат, передає «Інтерфакс-Україна».

Чому підвищили ціни на електроенергію для промисловості та чого чекати далі?Роздрібні тарифи на електроенергію для непобутових споживачів, включаючи промисловість, у другому кварталі 2018 року зростуть на 2,1-9,1 відсотка. Чим обґрунтоване рішення та якими будуть наслідки?

Спочатку проект рішення передбачав продовження договору до 30 червня, проте в процесі обговорення було запропоновано залишити ТЕЦ і завод «Енергія» в користуванні «Київенерго» до 31 серпня.

«Необхідний резерв часу. Зараз ми не можемо гарантувати, що комісія (НКРЕКП – ред.) запрацює завтра або за тиждень (для експлуатації ТЕЦ компанією «Київтеплоенерго» необхідна ліцензія НКРЕКП – ред.)», – сказав під час обговорення проекту рішення профільний заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«З огляду на технологічну необхідність, я просив би розглянути продовження договорів щодо ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 і заводу «Енергія» до 31 серпня», – додав він.

Водночас депутати Київради не підтримали продовження договору на чотири місяці й запропонували продовжити його до кінця липня.

«Ми не зможемо встигнути зробити цього (перебрати в управління ТЕЦ та «Енергію» – ред.) до дати, яка вказана в проекті рішення. Два місяці (понад два, запропонованих у проекті рішення) – це додаткова перестраховка, але один місяць – це критично необхідний мінімум», – зазначив секретар Київради Володимир Прокопів.

Пантелеєв також додав, що місто перебере управління ТЕЦ і заводом раніше завершення терміну договору, якщо трапиться нагода.

Як повідомлялося раніше, КП «Київтеплоенерго» має отримати ліцензію НКРЕКП на виробництво електроенергії та підготватися до експлуатації ТЕЦ.

Новий ринок електроенергії: НКРЕКП затвердила кодекси та правилаНацiональна комiсiя держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) затвердила 3 кодекси та 3 правила, необхiднi для впровадження закону України про ринок електричної енергiї.

Термін дії договору з ПАТ «Київенерго» на використання ТЕЦ, теплових мереж та інших комунальних енергетичних об'єктів столиці спливає 27 квітня 2018 року.

Нагадаємо, в 2017 році закінчився договір міста з «Київенерго» щодо використання цілісного енергетичного комплексу столиці.

КМДА продовжила дію договору до кінця опалювального сезону 2017/2018. До нового опалювального сезону теплове господарство Києва готуватиме вже комунальне підприємство «Киїевтепломережі». Однак, як виявилося, підприємство не має для цього повноважень – ані ліцензії, ані затверджених тарифів.

Нагадаємо, борги «Київенерго» перед «Нафтогазом» зросли до п'яти мільярдів.

Також стало відомо, хто платитиме за повірку лічильників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: