Парубій розповів, коли Рада перейде до розгляду складу ЦВК

Читать на русском
Депутати візьмуться за ЦВК. Рада перейде до розгляду питання оновлення складу Центральної виборчої комісії в четвер.

Наступного четверга, 20 вересня, Верховна рада переходить до розгляду питання оновлення складу Центральної виборчої комісії (ЦВК).

Про це повідомив голова Ради Андрій Парубій, пише «Слово і Діло».

Вибори по-старому: що депутати придумають із ЦВК та Виборчим кодексомСпікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що щойно відкриється осіння сесія, нардепи візьмуться за перезавантаження Центральної виборчої комісії (ЦВК) і проект Виборчого кодексу.

За словами спікера, оновлення складу ЦВК має бути поставлено на порядок денний без відтягування.

«Я планую вже наступного четверга, щоб Верховна рада перейшла до розгляду оновлення складу ЦВК. Я буду пропонувати певні підходи, можливо, навіть деякі нові підходи ... Адже після рішення ЦВК фактично зупинили вибори до місцевих громад, у мене виникла ідея про повне оновлення ЦВК. Це може дозволити зняти дискусії з приводу чисельності. Будемо вести дебати з цього приводу», – повідомив Парубій.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада України провалила голосування за включення до порядку денного постанови про звільнення членів ЦВК. У підсумку фракція БПП пішла із засідання парламенту й була відсутня майже всім складом після обіду.

Також «Слово і Діло» писало, які завдання стоять перед депутатами.

Експерти говорять, щоб парламент працював ефективніше, почати необхідно з дисципліни. Кнопкодавство та прогули – головні проблеми, з якими варто боротися.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: