БПП відкликав одну кандидатуру зі складу ЦВК

Читать на русском
Фракція БПП відкликала одну свою кандидатуру до складу нової Центральної виборчої комісії (ЦВК).

Фракція БПП відкликала одну свою кандидатуру до складу нової Центральної виборчої комісії (ЦВК).

Гра в наперстки: чому блокується оновлення ЦВКНедовіра до результатів виборів – ось ціна політизації питання про зміну складу ЦВК. Про ризики й роль оновленого складу комісії на майбутніх виборах – у матеріалі політолога Олександра Радчука.

Про це повідомив голова фракції Артур Герасимов, передає «Слово і Діло».

Так, Герасимов із трибуни Ради озвучив прізвище кандидата, якого БПП вирішив відкликати зі свого списку.

«Щойно відбулося засідання фракції «Блоку Петра Порошенка», де ми знову послідовно підтримали нашу позицію щодо поновлення Центральної виборчої комісії ... Для того, щоб усунути перешкоди на шляху до оновлення ЦВК, ми як фракція готові підтримувати одного з наших кандидатів під час голосування, давши можливість парламенту проголосувати за 13 кандидатів на 13 місць у складі оновленої ЦВК ... Ми ухвалили рішення, що в цій залі ми будемо виключати з цього списку Лотюк Ольгу Степанівну ... Ми публічно це підтверджуємо, це дуже професійний фахівець, це дуже шанована й серйозна людина, але розуміючи, що ситуацію потрібно розблокувати, ми ухвалили таке рішення», – зазначив нардеп.

Крім того, він закликав голову парламенту Андрія Парубія поставити на рейтингове голосування питання оновлення ЦВК, щоб визначити готовність нардепів у сесійній залі розглядати це питання.

Раніше у Порошенко підтвердили плани з приводу збільшення складу ЦВК.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: