Балух написав листа українцям

Читать на русском
Український політв'язень Володимир Балух написав листа українцям, який на сторінці в Facebook опублікувала уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Український політв'язень Володимир Балух написав листа українцям, який на сторінці в Facebook оприлюднила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Хто з українських політв'язнів голодує на знак протестуЧетверо українців, незаконно утримуваних у Росії, зараз продовжують голодування. Раніше тиждень голодував Олександр Кольченко.

«Сотні тисяч кримчан змушують мовчати й чекати кращих часів, показово караючи тих, хто не здатен погодитися на приниження. Моєю вдячністю вам за українськість нехай стане задокументована і завірена печатками правда про методи, якими окупанти розправляються з громадянами України в Криму», – написав він.

Перш за все в листі Балух подякував українцям за підтримку.

«Велике спасибі всім за ваші листи й молитви, за вашу підтримку мене особисто, моєї матері, моєї сім'ї! Ваше щире співчуття в моєму житті – це неоціненний скарб, дарований Богом чомусь саме мені. Я безмежно вдячний Богу, батькам і своєму народу за те, що з народження маю душу, розшиту червоно-чорними барвінку дбайливими руками рідної неньки! Спасибі за любов, в якій я все життя купаюся, за генетичний код, що дарує здатність бачити справжню красу, цінувати її, співати їй чарівною мовою й розуміти, що справжність її замішана виключно на честі, гідності та правді», – зазначив він.

Політв'язень підкреслив, що Росія тримається на пропаганді, страху й розправі з незгодними.

«Правда в тому, що його (Кремля – ред.) влада на тимчасово окупованих територіях, як і на території 1/7 частини суходолу загалом, тримається на тотальній брехливій пропаганді та залякуванні й жорсткій розправі з незгодними ... Правда в тому, що більше за постріли гармат і пуски балістичних ракет патологічно брехливий кремлівський режим боїться одного слова правди», – написав Балух.

Він сподівається, що ще один вирок проти нього допоможе Україні «більш гідно протистояти черговому посяганню на її незалежніст_».

Раніше вирок українському політв'язню назвали розправою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: