В Україні назвали умови для подачі води в Крим

Читать на русском
Росія жодного разу офіційно не зверталася до України з питань подачі води у Крим, стверджує Юрій Гримчак.

Відновлення подачі води в анексований Крим можливе після визнання Росією факту захоплення українського півострова.

Як пише «Слово і Діло», про це в ефірі Еспресо.TV заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінВОТ) Юрій Гримчак увечері в суботу, 8 вересня.

Через «Кримський титан» постраждали виноградники та городи – ЗМІУ Криму постраждали виноградники, сади і городи. В Армянську через викиди заводу Кримський титан овочі та фрукти отруєні.

За його словами, Росія жодного разу офіційно не зверталася до України з питань подачі води до Криму.

«Друге, якщо є таке бажання, то спочатку треба звернутися до України і визнати факт окупації Криму. Без цього взагалі немає, про що говорити», - зазначив Гримчак і додав, що після виконання цих двох пунктів можна буде поміркувати про те, скільки буде коштувати вода для півострова. Чиновник також підкреслив, що відповідальність за екологічне лихо в Армянську несе російська сторона.

Нагадаємо, наприкінці серпня на півночі Криму стався викид в атмосферу невідомої речовини. Пізніше було встановлено, що наявність хімічних речовин у повітрі пов'язана з викидами із заводу Кримський титан.

Влада Херсонської області з кількох сіл вивезла дітей із батьками. Вони вирушать у Скадовськ, де навчатимуться й одночасно відпочиватимуть.

Також повідомлялося, що через викиди на Кримському титані постраждали більше 40 українських прикордонників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: