На адмінкордоні з Кримом отруїлися десятки прикордонників

Читать на русском
За два дні лікарі оглянули понад 800 осіб. У 16 дітей були симптоми отруєння, але діагноз не підтвердився.

На півдні Херсонської області отруїлися 37 прикордонників через викиди невідомої речовини на заводі «Кримський титан» в анексованому Криму. П'ять прикордонників були ушпиталені до Одеси.

Як пише «Слово і Діло», про це сказав голова Херсонської облдержадміністраціі Андрій Гордєєв, повідомляє Khersonline у п'ятницю, 7 вересня.

Унаслідок викидів «Кримського титану» постраждали десятки дітей у Херсонській областіІз підозрою на отруєння хімічними викидами заводу Кримський титан до Херсонської обласної лікарні ушпиталили 15 дітей.

«Вчора змінився вітер і зачепив КПВВ «Каланчак» і «Чаплинка». 37 прикордонників отримали отруєння, п'ятеро доправлені до шпиталю до Одеси. З метою недопущення ситуації ухвалили рішення про тимчасове закриття обох КПВВ», – додав Гордєєв.

За його словами, причин для паніки в Херсонській області немає.

«Два дні працювала бригада лікарів, оглянули вони більш ніж 800 осіб. У 16 дітей були схожі симптоми, але діагноз не підтвердився», – додав очільник регіону.

Напередодні повідомлялося, що в Херсонській області забруднення повітря не виявлено. Про це оголосив МОЗ за підсумками лабораторних досліджень повітря, ґрунту й води.

Пізніше стало відомо, що влада Херсонської області вирішила закрити деякі школи та дитсадки в зв'язку з небезпечною екологічною ситуацією на заводі «Кримський титан».

4 вересня окупанти вирішили припинити на два тижні роботу заводу «Кримський титан» в Армянську. Так званий «глава республіки» Сергій Аксьонов також вирішив відправити з міста всіх дітей шкільного та дошкільного віку.

Пояснюється, що в місті перевищила норму концентрація сірчаного ангідриду.

Український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до установ ООН із закликом звернути увагу на різке погіршення екологічної ситуації в окупованому РФ Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: