На Херсонщині почалася евакуація: школи та дитсадки закриті

Читать на русском
У зв'язку із загрозою техногенної катастрофи й забрудненням повітря на півночі окупованого Криму на півдні Херсонської області оголошена евакуація.

На півдні Херсонської області оголошена евакуація в зв'язку із загрозою техногенної катастрофи й забрудненням повітря на півночі окупованого Криму.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні Херсонської обласної державної адміністрації.

Українська розвідка дізналася причину викидів у АрмянськуПричиною хімічних викидів на півночі окупованого РФ Криму стало влучення снарядів у технологічні ємності під час тренувань підрозділів збройних сил РФ.

Повідомляється, що для запобігання негативних наслідків забруднення повітря в результаті діяльності заводу «Кримський титан» на окупованому півострові на півдні Херсонської області припиняють роботу шкіл та дитсадків, а дітей евакуюють до оздоровчих таборів. Крім того, призупинений пропуск на пунктах «Каланчак» і «Чаплинка» в напрямку Криму.

Нагадаємо, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб просить утриматися від поїздок до Криму в зв'язку із забрудненням повітря на півночі півострова.

Як повідомлялося, на півночі окупованого Криму в Армянську стався викид невідомої речовини в атмосферу. Через нього утворився маслянистий наліт на дахах будинків і листі дерев.

Українські прикордонники неподалік від КПВВ «Чаплинка» зафіксували наявність токсичних речовин у повітрі. Військовослужбовці, які патрулюють адмінкордон із Кримом у Херсонській області, скаржилися на головний біль, нудоту, першіння в роті.

4 вересня окупанти вирішили припинити на два тижні роботу заводу «Кримський титан» в Армянську. Так званий «глава республіки» Сергій Аксьонов також вирішив відправити з міста всіх дітей шкільного та дошкільного віку.

Пояснюється, що в місті перевищила норму концентрація сірчаного ангідриду.

Український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до установ ООН із закликом звернути увагу на різке погіршення екологічної ситуації в окупованому РФ Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: