Як мажоритарники Вінницької області обіцяли облаштувати округи

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати, як народні депутати, обрані в одномандатних виборчих округах, виконують свої обіцянки. У цій статті розглянемо, що планували мажоритарники Вінницькій області зробити для облаштування округів.

У Вінницькій області 8 мажоритарників, з них п'ятеро давали обіцянки з приводу облаштування округу. Найбільше обіцянок виборцям дали Кучер (13) та Юрчишин (4).

Кучер, як і обіцяв, знайшов кошти для ремонту дороги в селі Баланівка Бершадського району, а також посприяв ремонту об'їзної дороги навколо Гайсина. Влітку 2016 року за сприяння нардепа в Баланівці відремонтували дорожнє покриття загальною площею понад 6,3 тис. кв. м.

Також нардеп впорався з обіцянкою побудувати спортивний майданчик у Ладижині.

«Я переконаний, що багато спорту не буває, а особливо місць, де можна було б ним займатися. Тому найближчим часом в місті Ладижин буде збудовано новий великий спортивний майданчик», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Микола КучерНародний депутат України
Кучер запевнив, що ремонт об’їзної дороги навколо міста Гайсин буде завершено в 2017 роціСказано 1 серпня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

В кінці вересня 2017 року на прохання Кучера уряд виділив 500 тисяч гривень на ці цілі. Через місяць депутат особисто перевірив хід будівництва спортмайданчика, а в травні нинішнього року його відкрили для жителів міста.

Навесні Кучер пообіцяв відремонтувати покрівлю та приміщення пам'ятки архітектури «Стражниця» в селі Баланівка. Також нардепу належить виконати обіцянку відкрити спортивний комплекс в селі Савинці.

Юрчишин провалив обіцянку побудувати каплицю в селі Сальниця над джерелом цілющої води. Два роки тому він був в селі й запевнив, що за свої гроші зведе каплицю. Як повідомив нам нардеп, роботи з будівництва каплиці проводились підрядною організацією СМП ТОВ «Хмельницький райсількомунгосп» за рахунок коштів фонду конкурсу, Сальницької сільської ради та вкладу жителів територіальної громади. Варто відзначити, що в 2017 році за сприяння братів Юрчишин каплицю переобладнали.

У своїй передвиборчій програмі Юрчишин пообіцяв сприяти розширенню мережі ФАПів у селах. На початку грудня 2015 року наша команда у Вінницькій області перевірила виконання обіцянки нардепа. В обласному департаменті охорони здоров'я нам повідомили, що кількість фельдшерських пунктів в селах за останні два роки помітно збільшилася, але не через сприяння парламентарія, а за рахунок виконання програм ОДА та Кабміну.

Петро ЮрчишинНародний депутат України
Юрчишин обіцяє побудувати капличку в селі СальницяСказано 9 травня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Сам Юрчишин повідомив, що за його сприяння відновили надання медпослуг в селі Немиринці Козятинського району, підготовлено депутатське звернення про продовження роботи стаціонарного відділення Козятинської ЦРЛ при амбулаторії сімейної медицини в селі Комсомольське, вирішено питання про збереження фельдшерського пункту вокзалу станції Козятин-1. ФАПам, які знаходяться в інших районах округу, постійно надається благодійна допомога для проведення капітальних і поточних ремонтів, придбання медичного обладнання та інших витрат.

Про те, як нардеп дбав про ФАПи в окрузі за останні два роки ми чекаємо його відповіді на два наших запити.

Руслан Демчак в своїй передвиборчій програмі дав лише одну, але ємну обіцянку з приводу облаштування округу – він планував домагатися коштів для ремонту доріг між селами і районними центрами у Вінницькій області.

У 2016 році прес-секретар Демчака повідомила, що за його ініціативою було проведено поточний ремонт ділянки автодороги в селі Якимівка (підсипка вибоїн щебенем і гравієм), а також укріплена аварійно-небезпечну ділянка дороги на мосту між селами Новоживотів і Якимівка.

Через рік нардеп повідомив, що для ремонту доріг вдалося залучити дотації 3 мільйони 644 тисяч гривень на капітальний ремонт дороги С-17 «Біла Церква-Тетіїв-Липовець-Гуменне». Ще 900 тис. грн. були спрямовані на ремонт вулиці Коцюбинського-Щербакова в місті Погребище, 66 тисяч гривень – вулиці Набережна в селі Ліщинці (Погребищенський район) та 460 тисяч 700 гривень – на капітальний ремонт дорожнього покриття по вулиці Корольова в смт Турбів (Липовецький район).

У 2017 році Демчак відзвітував, що йому вдалося залучити 2 мільйони гривень на капітальний ремонт дороги державного значення «Біла Церква-Тетіїв-Липовець-Гуменне», 60 тисяч гривень – на капітальний ремонт дорожнього покриття провулку Інтернаціональний в смт Дашів, 500 тисяч гривень – на капітальний ремонт дороги по вулиці Шкільна села Росоша.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, ми писали, які обіцянки потрібно виконати нардепам під час роботи 9-ї сесії Ради.

Про те, як обіцяли облаштувати округи мажоритарники Харківської області – на інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: