Мельничук провалив передвиборчу обіцянку домагатись анулювання всіх боргів України перед Росією

Читать на русском
Нардеп Сергій Мельничук не виконав передвиборчу обіцянку домагатись анулювання всіх боргів України перед Росією у відповідь на агресію з боку північного сусіда.

Народний депутат України Сергій Мельничук провалив передвиборчу обіцянку домагатися анулювання всіх боргів перед Росією.

Таку обіцянку він дав 23 вересня 2014 року, балотуючись на позачергових виборах до Верховної Ради від Радикальної партії, нагадує «Слово і Діло».

«Анулюємо в односторонньому порядку всі борги перед Росією як відповідь на агресію», – записано в передвиборчий програмі Радикальної партії.

Нагадаємо, після Революції Гідності українська влада відмовилася виплачувати 3 мільярди доларів, надані Російською Федерацією наприкінці 2013 року, посилаючись на те, що, по суті, ці кошти були не кредитом, а хабарем для Віктора Януковича за відмову від асоціації з ЄС. Сторони пішли до Високого суду Лондона, але перше рішення, ухвалене ним 29 березня 2017 року, було не на користь України. Українська сторона побудувала свою позицію на тому, що укладення угоди відбулося з порушенням законодавства, а також на тлі агресії Росії проти України й анексії Криму. Суд не взяв до уваги ці аргументи. Україна звернулася до Апеляційного та Верховного судів Англії.

Навесні 2016 року Верховна Рада ухвалила проект закону про особливості здійснення угод із державним, гарантованим державою боргом і місцевим боргом, згідно з яким був продовжений мораторій на виплату так званого боргу Януковича. При цьому Мельничук не підтримав це рішення.

До того ж нардеп був відсутній під час голосування за скасування заборгованості підприємств оборонно-промислового комплексу перед державою-агресором. Тому його передвиборча обіцянка отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Мельничук дав 38 обіцянок, з яких 6 виконав, а 23 – провалив.

Раніше ми писали, що Київська прокуратура порушила кримінальне провадження за статтею «Хуліганство» в зв'язку з бійкою народних депутатів Сергія Мельничука та Дмитра Лінька після ефіру на одному з телеканалів. Позафракційний нардеп Мельничук розбив до крові носа колишньому колезі з фракції Радикальної партії Дмитру Ліньку.

Також ми писали про те, що Мельничук підтримав законопроект про Антикорупційний суд, хоча обіцяв протилежне.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: