Як мажоритарники Харківської області обіцяли облаштувати округи (доповнено)

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати, як народні депутати обрані за одномандатними виборчими округами виконують свої обіцянки. Сьогодні розглянемо, що планували мажоритарники Харківської області зробити для облаштування округів.

В Харківській області 14 мажоритарників, з яких 8 давали обіцянки щодо облаштування округів. Загалом нардепи дали 48 запевнень своїм виборцям. Рекордсменами стали Остапчук (13 обіцянок), Добкін (9) та Кашуба (7).

Остапчук виконав 5 намірів і 4 – провалив. Щось не складається в нардепа зі спортивними обіцянками. Він збирався забезпечити будівництво хокейної ковзанки в селищі Куп'янськ-Вузловий, але запланована для будівництва ковзанки земельна ділянка знаходиться на балансі філії «Південна залізниця», яка заборонила на ній будь які роботи.

Нардеп мав намір встановити спортивний майданчик в мікрорайоні Ювілейний міста Куп'янська, однак, за повідомленням нардепа, майданчик не був встановлений, бо місцева громада вирішила відкрити парку в Ківшарівці до Дня селища. Натомість відбулося відкриття спортивного містечка, а також дитячого містечка для дітей різного віку.

У своїй передвиборчий програмі Остапчук пообіцяв сприяти будівництву сучасного Палацу спорту в Ізюмі. Але будівництво було визнано занадто дорогим та відтерміновано. Замість цього реалізовано низку менш вартісних проектів.

Всі обіцянки «опоблоківця» Дмитра Добкіна – передвиборчі й поки що він не виконав жодної. Завірення про те, що він газифікує всі населені пункти округу провалилось, оскільки в НАК «Нафтогаз України» нам повідомили, що не здійснювали фінансування будівництва об'єктів газифікації.

Добкін має намір газифікувати всі населені пункти округуСказано 19 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Також Добкін обіцяв завершити ремонт системи водопостачання селі Червоне Знамено Красненської сільській раді Первомайського району. Але в сільраді нам повідомили, що провели необхідні роботи без допомоги нардепа.

Обіцянка Добкіна забезпечити необхідний депутатський супровід щодо розробки та пуску в експлуатацію буровугільного родовища Барвінківського району Харківської області теж залишилася лише на папері. Барвінківська райадміністрація повідомила, що на території району, зокрема на Новодмитрівському родовищі не здійснювалась розробка бурого вугілля. Також РДА не володіє інформацією, щодо сприяння народного депутата Добкіна вирішенню даної проблеми. Цю інформацію 20 серпня було підтверджено й в Харківській ОДА.

Всі дев’ять обіцянок Кацуби протягом останніх чотирьох років знаходяться в процесі виконання. Він запевняв, що буде відбудовувати храми в окрузі. В грудні 2016 року Кацуба був присутній на відкритті Храму Покрови Пресвятої Богородиці в селі Польова. Храм було побудовано на кошти сім’ї Кацуб. Нардеп подарував парафії церковний дзвін.

Кацуба пообіцяв відбудовувати храмиСказано 17 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Ще Кацуба обіцяв забезпечити ремонт доріг у сільській місцевості. В 2015 році він направив депутатський запит до прем'єр-міністра щодо виділення коштів у розмірі двох мільйонів гривень для забезпечення ремонту автомобільної дороги місцевого значення «Дергачі - Козача Лопань», що є вкрай важливою для мешканців 11 населених пунктів Дергачівського району Харківської області.

Також нардеп запевняв, що реалізовує будівництво шкіл, дитсадків, будинків культури та медичних закладів в сільській місцевості але за чотири роки про будь які результати його зусиль поки що не відомо.

Мисик під час виборів обіцяв сприяти створенню центру виявлення природних здібностей у дітей в ранньому віці. Через три з половиною роки нардеп повідомив, що обіцяний центр не створено як окремий орган. На етапі підготовки до його створення функція експертів з виявлення здібностей покладена на психологів, які працюють у мережі дошкільних навчальних закладів.

Шенцев у передвиборчій програмі запевнив, що сприятиме будівництву полігону твердих побутових відходів у Печенізькому районі але будівництво досі не розпочалося.

Детальніше – на інфографіці.

Також ми писали, які законопроекти обіцяли лобіювати мажоритарники Запорізької області.

Рейтинг відповідальності мажоритарників Миколаївської області – на інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: