Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Петро Юрчишин

Читать на русском
Петро Юрчишин провалив п'ять із 17 обіцянок. Більшість стосуються необхідності внести певну законодавчу ініціативу.
Петро ЮрчишинСлово і Діло

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв виборцям перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Петро Юрчишин (фракція «Блоку Петра Порошенка»).

Юрчишин був обраний до парламенту за округом №13 (Вінницька область) на позачергових виборах у 2014 році. За час своєї каденції він встиг дати 17 обіцянок, шість з яких виконав, а п'ять – провалив. Рівень відповідальності депутата становить 35%.

Петро ЮрчишинНародний депутат України
Юрчишин обіцяє робити усе можливе для забезпечення бійців ЗСУ усім необхіднимСказано 5 січня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

Більшість провалених обіцянок Юрчишина були зафіксовані в його передвиборчій програмі й пов'язані з необхідністю зареєструвати певну законодавчу ініціативу. Однак у нардепа з цим, мабуть, проблеми. У Верховній Раді так і не дочекалися його законопроектів про дострокове звільнення чиновників на вимогу громади, про узгодження із суспільством кандидатур на керівні посади, про відкликання депутатів, а також про стимулювання розвитку сучасних технологій з переробки відходів сільськогосподарського виробництва.

Юрчишин також не виконав обіцянку збудувати каплицю в селі Сальниця. «Проектна документація вже підготовлена, зі свого боку зобов'язався за власні кошти збудувати цю каплицю на місці чудодійного джерела. Скоро роботи будуть розпочаті», – сказав нардеп у травні 2016 року. В лютому минулого року голова села Леонід Мар'євич повідомив, що сільрада перемогла на конкурсі проектів розвитку територіальних громад Хмельницького району. Роботи з будівництва каплиці проводилися підрядною організацією СМП ТОВ «Хмельницький райсількомунгосп» за рахунок коштів фонду конкурсу, сільської ради та внесків жителів територіальної громади. Юрчишин у цьому питанні участі не брав. При цьому 5 червня стало відомо про сприяння братів Юрчишиних у питанні переобладнання цієї каплиці.

Петро ЮрчишинНародний депутат України
Юрчишин пообіцяв сприяти ухваленню закону про заборону монополії аптечних закладівСказано 20 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

До кінця своєї каденції Юрчишин має розібратися зі ще шістьма обіцянками. Наприклад, підтримати закон про скасування депутатської недоторканності, якщо такий колись винесуть на розгляд Ради.

Минулого літа нардеп сказав, що допоможе облаштувати оздоровчо-реабілітаційний центр для воїнів АТО в Хмільнику. «Це не лише чудова ідея, але й дуже потрібна як для самих учасників АТО, так і для громади. Я був щиро здивований їхньою згуртованістю та ініціативністю, з якоїю хлопці підійшли до цієї справи, тому гарантував нашим воїнам повну та всебічну підтримку в цій добрій справі», – обіцяв Юрчишин (хоча до його компетенції ця обіцянка не належить). Який результат добрих намірів депутата, невідомо, тому що він поки не відповідає на наші запити.

Два роки тому Юрчишин пообіцяв підтримку Хмільницькому об'єднанню учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Нещодавно, на початку квітня, нардеп зустрівся з представниками об'єднань чорнобильців свого виборчого округу. Обговорив із ними питання пенсійного забезпечення, оздоровлення та пільги. Щодо допомоги Юрчишина об'єднанню учасників ліквідації ми чекаємо відповіді на запит.

У своїй програмі Юрчишин обіцяв сприяти розширенню мережі фельдшерсько-акушерських пунктів у селах. Наприкінці 2015 року депутат повідомив, що за його сприяння було відновлене надання медичних послуг у селі Немиринці Козятинського району Вінницької області, підготовлене депутатське звернення про продовження роботи стаціонарного відділення Козятинської ЦРЛ при амбулаторії сімейної медицини в селі Комсомольське, вирішено питання про збереження фельдшерського пункту вокзалу станції «Козятин-1». Чи має Юрчишин успіхи в цьому напрямку за останні два роки, поки невідомо.

З 2015 року Юрчишин регулярно голосував за законопроекти, що передбачають державну підтримку сім'ям учасників АТО. Таким чином, він виконав свою програмну обіцянку. В квітні нардеп, як і обіцяв, проголосував у Раді за законопроект про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Подивитися, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Рік до виборів».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: