Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "За майбутнє"
  • Член комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики

Юрчишин пообіцяв сприяти розширенню мережі ФАПів у селах

На позачергових парламентських виборах 2014 року кандидат в народні депутати України по одномандатному виборчому округу №13 Петро Юрчишин у своїй передвиборній програмі пообіцяв розширювати (а не скорочувати) мережу ФАПів у селах та інших малих населених пунктах.
Виконано
Сказано 20 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=9608
  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=9608
  • https://www.youtube.com/watch?v=PBn3-nqVe2g
  • Лист народного депутата Петра Юрчишина від 11 грудня 2015 року № 176
  • https://www.5.ua/polityka/vr-pryiniala-zakon-pro-silsku-medytsynu-159281.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=15652
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=15101

Результат

Вважаємо дану обіцянку виконаним, так як нардеп підтримав необхідні законопроекти і всіляко сприяв розширенню мережі ФАПів.

На початку грудня 2015 року наша команда у Вінницькій області перевірила виконання програмного обіцянки народного депутата Петра Юрчишина щодо сприяння в розширенні мережі фельдшерсько-акушерських пунктів. Як результат, в департаменті охорони здоров'я Вінницької обласної державної адміністрації повідомили, що кількість фельдшерських пунктів в селах за останні 2 роки помітно збільшилася, але не через сприяння парламентарія, а завдяки виконанню програм самій облдержадміністрації та Кабінету міністрів України (відео).

Пізніше, ми вирішили поцікавитися на рахунок зазначеного питання безпосередньо у депутата, на що отримали змістовні відповіді. При його сприянні було відновлено надання медичних послуг в селі Немиринці Козятинського району Вінницької області, підготовлено депутатське звернення про продовження роботи стаціонарного відділення Козятинської ЦРЛ при амбулаторії сімейної медицини в селі Комсомольське, вирішено питання про збереження фельдшерського пункту вокзалу станції Козятин-1. ФАПам, які знаходяться в інших районах виборчого округу депутата, постійно надається благодійна допомога для проведення капітальних і поточних ремонтів, придбання медичного обладнання та інших витрат.

19 жовтня 2017 року Верховна Рада прийняла законопроект №6327 про державні фінансові гарантії надання медичних послуг і лікарських засобів. Депутат підтримав цей законопроект.

У листопаді 2017 року Верховна Рада прийняла проект закону №7117 "Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування в сільській місцевості". Законом пропонується: підвищення доступності та якості медичного обслуговування на рівні первинної медичної допомоги в сільській місцевості, здійснення професійного консультування лікарем за місцем проживання людини за допомогою засобів телемедицини.

Крім того, законопроект передбачає укомплектування сільських закладів охорони здоров'я необхідним обладнанням і лікарськими засобами для надання первинної медичної допомоги, а також створення належної інфраструктури на селі. Нардеп проголосував за цей законопроект.