Нардеп Демчак прокоментував розслідування НАБУ

Читать на русском
Нардеп від БПП Руслан Демчак вважає, що справа НАБУ щодо нього є дискредитацією опонентів.
Руслан Демчак

Народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Руслан Демчак вважає, що кримінальне провадження детективів НАБУ про його ймовірне незаконне збагачення є спробою дискредитації політика опонентами.

Про це Демчак розповів журналістам «Слова і Діла».

За його словами, заявником у цій справі є «особистий адвокат» колишнього нардепа від Партії регіонів Григорія Калетника (був опонентом на парламентських виборах у 18-му мажоритарному окрузі), яка раніше також ініціювала аналогічну справу й у Генеральній прокуратурі. Політик вважає, що таким чином його намагаються дискредитувати.

«Дійсно, право на звернення із клопотанням про перевірку має кожен громадянин. Але така небайдужість часто продиктована наміром скористатися можливістю дискредитувати своїх політичних опонентів, що відбулося й у моєму випадку», – заявляє Демчак.

Нардеп зазначив, що за власною ініціативою в січні 2017 року пройшов перевірку Генпрокуратурою та Державною фіскальною службою на предмет своїх доходів (з 1998 до 2015 року включно), які були вказані в електронній декларації. В рамках цієї перевірки він надав усі необхідні документи, після чого Генпрокуратура закрила кримінальне провадження через відсутність складу злочину.

Зазначимо, що ГПУ розслідувала кримінальне провадження за фактом можливого ухилення від сплати податків, а НАБУ проводить розслідування за фактом можливого незаконного збагачення.

Додамо, що згідно з моніторингом «Слова і Діла»,Демчак дав 12 обіцянок, з яких 10 виконав, а ще дві – перебувають у процесі виконання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: