Британія звинуватила Росію в дезінформації у справі Скрипаля

Читать на русском
З березня Москва висунула вже 37 вигаданих версій того, що сталося зі Скрипалями, заявили в посольстві Британії.

Посольство Великобританії в РФ звинуватило російську владу в поширенні дезінформації у справі про замах на Сергія і Юлію Скрипаль.

З березня Москва висунула вже 37 вигаданих версій того, що сталося зі Скрипалями, заявили в посольстві Британії.

Оприлюднили відео з фігурантами справи СкрипалівЗапис, за даними ЗМІ, був зроблений через кілька хвилин після отруєння Сергія Скрипаля та його дочки.

Про це пише «Слово і Діло».

«Росія відхиляє вбік від фактів – з березня було висунуто 37 вигаданих версій того, що сталося», – йдеться в повідомленні, опублікованому в Twitter британського посольства в п'ятницю, 7 вересня.

У повідомленні також дається відповідь на запитання офіційного представника МЗС Росії Марії Захарової про те, чому на двох знімках з камер спостереження в лондонському аеропорті Гетвік, де зафіксовані підозрювані в отруєнні Скрипалів двоє чоловіків, зазначений той самий час зйомки. "Це фото з двох різних камер, встановлених у різних коридорах біля виходу в зону прильоту", – підкреслюється в повідомленні дипломатичного відомства.

«Великобританія стурбована діяльністю російського уряду, а не російського народу», – сказано в іншому повідомленні посольства.

Також знову зазначається, що операція ГРУ із замаху на Сергія Скрипаля «майже напевно була затверджена на найвищому рівні російської держави». «Злочинна поведінка ГРУ порушує норми міжнародного права і режим нерозповсюдження» хімічної зброї, йдеться в повідомленні.

Серія твітів була опублікована після того, як посол Великобританії Лорі Бристоу в Москві представив дипломатичному корпусу останню інформацію британської сторони про розслідування замаху на Скрипалів.

Британська поліція стверджує, що має достатньо доказів для обвинувачення двох російських громадян Олександра Петрова і Руслана Боширова в застосуванні нервово-паралітичної речовини Новачок у місті Солсбері.

У Росії в свою чергу заявили, що опубліковані імена і фото росіян, начебто причетних до інциденту в Солсбері, їм ні про що не говорять.

У Кремлі повністю відкинули звинувачення Лондона в справі Скрипалів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: