Бойовики на Донбасі розгортають важку техніку – СЦКК

Читать на русском
Бойовики розгортають безпрецедентну кількість важкої техніки та озброєнь на Донбасі, повідомляє українська сторона СЦКК.

Українська сторона СЦКК заявляє про безпрецедентну кількість важкої техніки та озброєнь незаконних збройних формувань, які перебувають поза місцями постійного зберігання.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється на сторінці ООС у Facebook.

Карта ООС: ситуація на сході України на 6 вересняСитуація на сході країни станом на 6 вересня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«Українська сторона СЦКК зафіксувала безпрецедентну кількість артилерійських систем, танків і бойових броньованих машин поза місцями постійного зберігання та з порушенням ліній відведення, передбачених Мінськими домовленостями. Також бойовики продовжують ігнорувати «шкільне» перемир'я й нарощують кількість обстрілів», – ідеться в повідомленні.

На тимчасово окупованій території патрулі та БПЛА Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ зафіксували 472 одиниці озброєння та військової техніки збройних формувань Росії. «Зазначена кількість техніки дозволяє розгорнути до шести батальйонно-тактичних груп», – констатує українська сторона СЦКК.

Зокрема, біля Бугаївки – 156 одиниць техніки, біля Шимшинівки – 22, біля Міусинська – 48, біля Хрустального – 23, біля Олександрівського – 4, біля Мирного – 59, біля Тернового – 10, біля Круглика – 41, біля Мануйлівки – 45.

Крім того, поблизу кордону з Російською Федерацією в районі Манича на ґрунтовій дорозі БПЛА СММ ОБСЄ виявив колону з десяти тентованих вантажівок і чотирьох машин супроводу, які перетинали державний кордон України в напрямку Росії.

«Наявність та постійне розгортання артилерійських засобів ураження створює потенційну загрозу з боку збройних формувань Російської Федерації передовим підрозділам Збройних сил України», – наголосили в СЦКК.

Раніше Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала на Донбасі перевезення боєприпасів для важкої зброї з боку Росії.

Також повідомлялося, що в ОРДО тривають «зачистки» в зв'язку із загибеллю Захарченка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: