Бойовики відклали вибори в окупованому Луганську – ЗМІ

Читать на русском
Вибори нового ватажка на окупованій і підконтрольній Кремлю території Луганської області не відбудуться. Плакатів та агітації в регіоні немає.

Так звані «вибори» нового ватажка на окупованій і підконтрольної Кремлю території Луганської області не відбудуться.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили джерела в захопленому військами РФ Луганську, повідомляє LIGA.net.

Конфлікт Плотницького та Корнета: розправа над противниками, боротьба за владу чи зміна ватажківУ Луганську загострюється конфлікт між Ігорем Плотницьким та головою МВС Ігорем Корнетом. У ЗМІ писали про те, що РФ стала на бік Корнета, але в самому Кремлі спростували причетність до ситуації. Про розвиток подій у ЛНР розповіли експерти.

«Виборів не буде, щоб не порушувати Мінські угоди», – зазначив місцевий житель Сергій, ім'я якого змінене з метою безпеки.

Ще один співрозмовник видання додав, що в місті не видно передвиборчої агітації.

«Нічого такого немає. Але як їм (бойовикам – ред.) скажуть у рашці, так вони й зроблять. Від нас нічого тут не залежить уже», – уточнив він.

Крім того, за інформацією групи «Інформаційний спротив», в «ЛНР» активно поширюється інформація про те, що вибори будуть скасовані під приводом продовження повноважень діючих «органів влади».

«З другої половини серпня «активісти» підконтрольних окупантам організацій і керівники так званих «державних установ ЛНР» ініціювали кампанію про доцільність продовження повноважень Леоніда Пасічника та чинних «депутатів», – відзначили в групі.

Раніше про перенесення та недоцільність виборів ОРДЛО писали ЗМІ РФ. Повідомлялося, що ініціатива висунута «громадськими організаціями», але офіційне рішення вже узгодили з Москвою.

Плотницького розшукують у російських СІЗО – ЗМІКолишнього ватажка окупованих районів Луганської області Ігоря Плотницького не знайшли в СІЗО №1 у Санкт-Петербурзі, але він може бути заарештований в іншому місті РФ.

У січні 2018 року бойовики анонсували «вибори» нових ватажків.

Так звані «перші вибори в ДНР» відбулися 2 листопада 2014 року.

24 листопада 2017 року ватажок ОРЛО Ігор Плотницький заявив про відставку за «станом здоров'я». Його заяву оприлюднив «міністр держбезпеки ЛНР» Леонід Пасічник, який змінив на посаді Плотницького.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: