Путін прокоментував загибель ватажка «ДНР»

Читать на русском
Президент Росії Володимир Путін висловив співчуття у зв'язку із загибеллю голови самопроголошеної Донецької Народної Республіки Олександра Захарченка.

Президент РФ Володимир Путін висловив співчуття у зв'язку із загибеллю в окупованому Донецьку ватажка терористів ДНР Олександра Захарченка.

Про це передає «Слово і Діло».

З'явилося відео з місця підриву ЗахарченкаЦентральний російський канал оперативно зняв відео з місця вибуху в кафе в Донецьку. На кадрах видно загиблого на ношах.

Голова Кремля назвав ліквідацію Захарченка «підлим вбивством», яке свідчить про те, що «ті, хто вибрав шлях терору, насильства, залякування, не хочуть шукати мирне, політичне рішення конфлікту, не хочуть вести реальний діалог з жителями південного сходу, а роблять небезпечну ставку на дестабілізацію ситуації, на те, щоб поставити народ Донбасу на коліна».

Путін зазначив, що організатори і виконавці вбивства Захарченка повинні понести заслужене покарання.

Водночас у Слідчому комітеті РФ заявили, що за фактом вибуху в Донецьку порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.3 ст. 361 КК РФ (акт міжнародного тероризму, який спричинив заподіяння смерті людині).

За даними російського слідства, під час вибуху загинув Захарченко, отримали поранення «міністр» Олександр Тимофєєв і невідома дівчина.

Нагадаємо, що 31 серпня в ресторані Сєпар в окупованому Донецьку пролунав вибух. У результаті вибуху був убитий ватажок терористів ДНР Олександр Захарченко, отримав поранення «глава мінфіну» псевдореспубліки Олександр Тимофєєв.

Служба безпеки України підтвердила факт ліквідації Захарченка. За інформацією українських силовиків, ватажок терористів став жертвою міжусобних воєн.

Бойовики, в свою чергу, звинувачують в загибелі Захарченка деяких «українських диверсантів».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: