Петиція на підтримку Сенцова набрала необхідну кількість голосів

Читать на русском
Петиція з вимогою сприяти звільненню Олега Сенцова на сайті Білого дому набрала необхідну кількість голосів.

Петиція з вимогою сприяти звільненню українського режисера Олега Сенцова на сайті Білого дому набрала необхідну кількість голосів. Про це йдеться на сайті петицій Білого дому.

Наразі, згідно з даними на сайті, під петицією підписались 100 534 особи, пише «Слово і Діло».

100 днів голодування Олега Сенцова. Як протистояти Путіну?Ув'язнений у Росії на 20 років український кінорежисер Олег Сенцов голодує вже 100 днів, вимагаючи звільнити всіх утримуваних Москвою українських політв'язнів.

Зазначимо, що в разі необхідної кількісті підписів, а це 100 тисяч, адміністрація Білого дому має зробити офіційну заяву щодо Сенцова та посилити міжнародний тиск на Росію.

Додамо, що петиція з'явилася на початку серпня, до 8 вересня необхідно було набрати 100 тисяч голосів. Тепер її мають розглянути в американській адміністрації.

«Європейський парламент уже звернувся до Володимира Путіна щодо негайного звільнення Олега Сенцова та інших. Тепер прийшов час США висловитися. Ми наполегливо закликаємо наш уряд використати всі важелі, щоб вимагати негайного звільнення Олега Сенцова та інших українських політичних в'язнів у Росії», – йдеться в петиції.

Нагадаємо, засуджений у РФ до 20 років позбавлення волі за нібито підготовку терактів у анексованому Криму український режисер Олег Сенцов голодує понад сто днів. Його головна вимога до влади Росії – звільнити 64 українських політв'язнів, яких тримають у російських в'язницях.

Як повідомлялося, Путін відмовив архієпископу Клименту в помилуванні Сенцова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: