Петиції до Трампа за Сенцова потрібно зібрати ще 4 тисячі підписів

Читать на русском

Петиція до адміністрації президента США Дональда Трампа щодо українського режисера й політв’язня Олега Сенцова потребує ще 4 тисячі голосів.

Петиція до адміністрації президента США Дональда Трампа щодо українського режисера й політв’язня Кремля Олега Сенцова стрімко набирає голоси.

Станом на ранок 6 вересня потрібно зібрати ще близько 4 тисячі підписів, щоб до 8 вересня було 100 тисяч голосів, пише «Слово і Діло».

Деякі користувачі повідомляють про проблеми з доступом до сторінки петиції на сайті Білого дому. Дехто радить змінити IP-адресу, щоб підтримати заклик щодо Сенцова, який голодує 116-й день.

Можна ще спробувати змінити браузер (наприклад, Firefox не дає доступу, тоді як Opera дає).

«Європейський парламент уже звернувся до Володимира Путіна з проханням негайно звільнити Олега Сенцова та інших. Тепер час Америці сказати своє слово», – зазначається в петиції.

Нагадаємо, засуджений у РФ до 20 років позбавлення волі за нібито підготовку терактів у анексованому Криму український режисер Олег Сенцов голодує понад сто днів. Його головна вимога до влади Росії – звільнити 64 українських політв'язнів, яких тримають у російських в'язницях.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років суворого режиму. Його етапували до колонії в місті Лабитнангі.

Раніше двоюрідна сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що український політв'язень, який голодує більш ніж 100 днів у російській колонії, не вірить у те, що воля близька.

Як повідомлялося, Путін відмовив архієпископу Клименту в помилуванні Сенцова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: