Сенцов написав листа російським правозахисникам

Читать на русском
Український режисер просить продовжувати боротися за звільнення ув'язнених. Також він розповів, чим закінчилася спроба одеситки вислати йому бандероль із газетами.

Російські правозахисники Микола та Тетяна Щур отримали листа від українського ув'язненого Олега Сенцова, в якому він дякує їм за допомогу йому та іншим ув'язненим.

Як пише «Слово і Діло», Тетяна Щур повідомила на своїй сторінці в Facebook, що листа вони отримали у вівторок, 4 вересня.

Екс-президент Польщі висунув Сенцова на Нобелівську премію мируКолишній президент Польщі Лех Валенса висунув кандидатуру українського режисера Олега Сенцова, який більш ніж 100 днів голодує в російській колонії, на Нобелівську премію миру.

«Про здоров'я він нічого не пише, але, як завжди, пише, що не потрібно за нього хвилюватися. Загалом, усе, як завжди. Але ось, що важливо. Він дякує всім, хто йому допомагає, особливо всім, хто робить щось для тих, за чиї звільнення, він, власне, й бореться», – написала правозахисниця.

Вона також додала, що Олег просить не робити «неправильних рухів», не порадившись із ним.

Наприклад, мешканка Одеси 1,5 місяця тому надіслала Сенцову бандероль із газетами. Оскільки за вимогами в'язниці бандероль можна надсилати лише раз на 3 місяці, наступну бандероль Олег зможе отримати лише через вказаний термін. Крім того, на полях були коментарі українською мовою, тож газети надіслали на лінгвістичну експертизу, а Сенцову пред'явили лише акт про зміст бандеролі.

Також Сенцов у листі розповів, що йому надсилали носові хустинки й пакетики з чаєм. За його словами, це все вилучається й знищується.

«І ще Олег передає привіт всім хорошим людям. І дуже сподівається на всіх нас. На те, що ми будемо продовжувати боротися. І не тільки за нього, але й за всіх», – резюмувала правозахисниця.

Нагадаємо, наприкінці серпня український омбудсмен Людмила Денісова надіслала своїй російській колезі запит про стан здоров'я Олега Сенцова та інших ув'язнених.

Як повідомлялося, 14 травня 2018 року Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх утримуваних Росією українських в'язнів. За ці майже три місяці він пережив кілька криз голодування, однак припинити протест відмовляється.

Також відомо, що активіст Автомайдану отримав листа від Сенцова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: