У Сенцова розвинулися дистрофія та анемія

Читать на русском
Олег Сенцов повідомив, що в нього серйозні проблеми зі здоров'ям, у тому числі він страждає через дистрофію, анемію і гіпоксію.

Український режисер Олег Сенцов, утримуваний у російській колонії, повідомив, що в нього серйозні проблеми зі здоров'ям, у тому числі він має дистрофію, анемію і гіпоксію.

Як пише «Слово і Діло», відповідний уривок з його листа опублікувала продюсер постановки п'єси Олега Сенцова Номери і засновник продакшн-компанії 435 Films Ганна Паленчук у своєму Facebook.

Третій місяць голодування Сенцова. Чого домагається РФ і що ми можемо зробити?Стан здоров'я українського ув'язненого Олега Сенцова погіршився, але він відмовляється припиняти голодування, говорить адвокат режисера. Про ситуацію поговорили з експертами.

«Я взагалі не вірю, що мене до них випустять (мова йде про наші зйомки) чи взагалі що це станеться. Щоб зрозуміти про моє самопочуття, загугли: дистрофія, анемія, гіпоксія (киснева недостатність)», - процитувала вона лист від режисера.

Паленчук додала, що отримала лист від Сенцова після майже двох тижнів мовчання.

«Цей лист написано рукою Олега і з властивим Олегу гумором. Це відповідь на мій лист від 17 серпня. А Олег, як я думаю, написав його 21 серпня. Хоча дата погано відсканована», - сказала вона.

Продюсер додала, що Сенцову, швидше за все, передають не всі листи.

Нагадаємо, український режисер Олег Сенцов був затриманий російськими силовиками в Криму 11 травня 2014 року. Його звинуватили в нібито підготовці терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років суворого режиму. Його етапували в колонію в місті Лабитнангі.

14 травня 2018 року Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх утримуваних Росією українських політв'язнів. За ці майже три місяці він пережив декілька кризів через голодування, однак припинити протест відмовляється.

Як повідомлялося, Путін відмовив архієпископу Клименту в помилуванні Сенцова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: